Anlık Bildirim

Avustralya'da bir eyalet daha dijital ehliyet uygulamasına geçiyor

Avustralya'nın Yeni Güney Galler eyaletinde dijital ehliyet dönemi başlıyor. Dubbo kentinde geçen yıldan bu yana denenmekte olan dijital ehliyet uygulaması, yeni düzenlemeyle hizmete sunulacak.

Avustralya'da bir eyalet daha dijital ehliyet uygulamasına geçiyor Tam Boyutta Gör
 

Avustralya’nın Yeni Güney Galler eyaletindeki sürücülerin ehliyet taşıma zorunluluğu çok yakında ortadan kalkacak. Önümüzdeki iki hafta içerisinde meclise sunulacak yasa tasarısıyla birlikte eyalette dijital ehliyet dönemine geçiş yapılacak. Bu sayede sürücüler ehliyet bilgilerini akıllı telefonlarında saklayabilecek.

Yeni Güney Galler Maliye, Hizmetler ve Mülkiyet Bakanı Victor Dominello, sürücülerin ehliyet taşıma zorunluluğunu ortadan kaldıracak yeni uygulamaya ilişkin açıklamalarda bulundu. 2017’nin kasım ayından bu yana Dubbo şehrinde denenmekte olan dijital ehliyet uygulamasına bin 400’den fazla kişinin katıldığını belirten Dominello, yeni düzenlemeyle birlikte uygulamayı eyalet genelinde hizmete sunacaklarını açıkladı.

Akıllı telefonlar artık fiili cüzdanlar haline geldi.” yorumunda bulunan Dominello, kullandıkları son teknoloji ile sürücülerin dijital ehliyetlerini her durumda kullanabileceklerini söyledi. “Dijital ehliyet uygulaması, fiziksel ehliyetler ile kıyaslandığında kimlik sahteciliğine karşı güvenliği üst seviyelere taşıyacak.” şeklinde konuştu.

Dijital ehliyeti tercih eden sürücülere yine fiziksel bir kart sağlanacak, fakat bunları yanlarında taşımaları gerekmeyecek. Cep telefonlarındaki bu ehliyetler, polis kontrolleri ve sosyal kulüplere girişlerin yanı sıra kimlik kullanımının gerekli olduğu yerlerde gösterilebilecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim