Anlık Bildirim

Büyük iddia! "iPad 2 ve iPhone 5'te Home tuşu olmayacak"

Apple'ın iPhone, iPad gibi cihazlarıyla özdeşleşen Home tuşunun, yeni nesil iPhone ve iPad'de yer almayacağına dair iddialar gün yüzüne çıktı.

Yaptığı her yenilik ve geliştirdiği her yeni teknolojiyle gündeme damgasını vuran Apple, yine adından sıkça söz ettirecek gibi görünüyor.

Apple'a yakın kaynaklar tarafından yurt dışı merkezli BGR sitesine verilen bilgiye göre Apple, iPad 2 ve iPhone 5'te "Home" tuşuna yer vermeyecek.

Apple'ın mobil cihazları iPhone, iPod touch ve iPad ile özdeşleşmiş olan Home tuşunun yeni nesil iPad ve iPhone'ta olmayağı iddiası teknolojiyi yakından takip edenlerin gündeminde kendine bir yer buldu.

Bu konudaki iddialar o kadar büyük ki, şu anda Apple'ın kampüslerinde Home tuşuna sahip olmayan iPhone ve iPad'leri test etmeye başladığı ileri sürülüyor. Peki Home tuşuna sahip olmayan bir iPhone veya iPad düşünülebilir mi?

Bu soruya verilecek cevabın iOS 4.3 Beta'da yer aldığı belirtiliyor.Geliştiricilere dağıtılan iOS 4.3 Beta'da "çoklu dokunmatik destekli çoklu işlem (multitasking)" özelliği sayesinde Home tuşunun gereksinimi ortadan kaldırılabilecekmiş. 4 veya 5 parmaklı dokunma hareketiyle ana ekrana dönüş, parmağınızı yukarı kaydırarak multitasking çubuğu, ve sağ-sol kaydırma hareketleriye uygulamalar arasında geçiş gibi özelliklerin iOS 4.3 ile kullanıcıların beğenisine sunulacağı iddia ediliyor.

Önümüzdeki haftalar içinde bu iddiayla ilgili yeni haberli merakla bekliyoruz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
20717 kez okundu.
23 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone 5, Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim