Anlık Bildirim

CES 2014 : ZTE'nin Eco-Mobius modüler telefon projesi fuara geldi

Phonebloks projesinin başlattığı modüler akıllı telefon konsepti önce Motorola, ardından ZTE ve son olarak Xiaomi tarafından benimsendi ve ciddi bir çalışma içerisine girildi. Bu firmalardan ZTE CES 2014 fuarında deneysel projesini ziyaretçilere sergiledi. 

Eco-Mobius projesi henüz ticari olarak gerçekleşeek seviyeden oldukça uzak. ZTE, en azından projenin temelini teknoloji dünyasına anlatmak istiyor. 

Eco-Mobius bir iskelet ve değiştirilebilir 3 ana parçadan oluşuyor. Bunlar çekirdek, ekran ve batarya şeklinde sıralanıyor. Çekirdek ise kendi içerisinde işlemci, GPU, kamera, RAM ve ROM şeklinde beşe ayrılıyor. Özel manyetik bağlantılar sayesinde bu bileşenler kolaylıkla çıkarılıp takılabiliyor.

ZTE, Eco-Mobius projesinde tüm bileşenleri kendisi üretmeyi planlıyor. Motorola ise Ara projesini açık kaynak olarak geliştirmeyi istiyor. Bu açıdan modüler akıllı telefon konseptinde de ciddi farklılıklar olacak gibi görünüyor. 

Eco-Mobius'un tasarımı standart akıllı telefon tasarımlarına biraz benziyor. Ar-Ge çalışmalarıyla modüler telefon konseptindeki tasarım dezavantajının da ortadan kaldırılacağı düşünülüyor. 

ZTE, modüler telefon konseptinin çevreye daha az zarar vereceğini savunuyor. Zira komple bir telefonu elden çıkarmak yerine bileşenleri değiştirerek ömrü uzatılabiliyor. 
CES 2014 : ZTE'nin Eco-Mobius modüler telefon projesi fuara geldi

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4770 kez okundu.
15 kişi, toplam 16 yorum yazdı.
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim