Anlık Bildirim

Cerrahlar için elde kullanılabilecek 3D yazıcı kalemi: BioPen

Daha önce tanıtımını yaptığımız 3Doodler ve SwissPen isimli kalemler, hatırlayacağınız üzere üzerlerine takılan plastik materyal yardımıyla farklı baskıların yapılmasına imkan tanıyordu. Avustralya merkezli Wollongong Üniversitesi araştırmacıları ise hazırladıkları "BioPen" ile benzer kullanım yapısını hücre baskısıyla cerrahların kullanımına açtı.
Elde kullanılabilecek şekilde kompakt bir yapıda hazırlanan BioPen, benzerleri gibi plastik değil de özel jel kaplı bir hücre malzemesi kullanıyor. Spor, motorlu araç yaralanmaları ya da akut hasarlı kemik ve kıkırdak tamiri gibi noktalarda kullanılabilen ürün, uygulandığı bölgedeki kemik ve kıkırdak dokusunun yenilenmesine yardımcı oluyor ve böylece eskiye oranla çok daha etkili bir iyileşme süreci sağlabiliyor. BioPen, hasarlı bölgeye canlı hücreleri uygularken ultraviyole ışık kaynağı kullanarak katılaştırıyor ve bu sayede de cerrahlar katman katman işleme yapabiliyorlar.
Melbourne'de bulunan St Vincent Hastanesi bünyesinde kullanılmaya başlanan BioPen, yapılan ayrıntılı testler ile geliştirilmeye devam ediyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim