Anlık Bildirim

Cordon çok hedefli foto-radar sistemi hiç bir aracı kaçırmıyor


Dünyanın her ülkesinde trafik kazalarından insanlar ölmekte, yaralanmakta ve maddi kayıplar oluşmakta. Kazaların en büyük sebebi olan kural ihlallerinin önüne geçmek için trafik otoriteleri teknolojinin tüm imkanlarından faydalanıyor ve yatırımlar yapıyor. Ülkemizde de devrede olan MOBESE takip sisteminin daha ileri bir versiyonu ABD'de tanıtıldı.

MOBESE tarzındaki sistemlerde tespit kameraları kapsama alanındaki tüm araçların plakalarını tespit edemiyor. Sadece bir tane ihlal yapan aracı tespit edebiliyor. Simicon firmasının foto-radarı Cordon ise 4 şeritli bir yolda 32'ye kadar aracın plakasını algılayabiliyor.

Bununla da kalmayan sistem her aracın bir geniş açı bir de yakın plaka çekimini yapabiliyor, hızını tespit edebiliyor, pozisyonunu çiziyor ve WiFi, 3G, WiMAX gibi bağlantılarla diğer veritabanlarıyla senkronize oluyor.

Bu radar cihazı yol üstü iskeletler haricinde tripodlar üzerinde yol kenarına da monte edilebiliyor. Sürücüler tarafından farkedilmesi daha da zorlaşıyor. Radarın dağıtıcısı Peak Gain Systems, ABD ve Kanada'da 2012 yılı ilk çeyreğinde sistemin denemelerine başlamayı planlıyor.
Resimde de görüldüğü üzere plakalarında yeşil işaret olan araçlar hız sınırının altında seyredenler. Sınırın kabul edilebilir seviyede üzerine çıkan araçlar sarı, sınırı ihlal edenler ise kırmızı renk ile işaretleniyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim