Anlık Bildirim

Düşük fiyatlı yeni iPhone bu yıl piyasaya sürülecek

Apple ile ilgili tutarlı haberleriyle tanınan Wall Street Journal gazetesi, uzun süredir konuşulan ancak pek ciddiye alınmayan bir iddiayı yeniden gündeme taşıdı ve Apple'ın düşük maliyetli yeni bir iPhone modeli üzerinde çalıştığını duyurdu.
Gazetenin konuya yakın kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre, iPhone 5 ile kıyaslandığında daha ucuza satılacak yeni model, bu yıl içerisinde kullanıma sunulacak. Tasarım olarak iPhone  5 ile benzerlikler taşıyacak telefon, donanım ve malzeme tercihi açısındansa farklılıklar gösterecek. Hafif ve dayanıklı yapısı ile hali hazırda HTC One X ve Nokia Lumia 920 gibi cihazlarda kullanılan polikarbon ile inşa edilecek gövdesi, iPhone 5'in pahalı cam ve metal alaşımdan oluşan yapısına göre farklılık gösterecek düşük maliyetli yeni modelin, donanımsal değişiklikler de içereceği ancak genel şablonun korunacağı ifade ediliyor.
iPod ailesinde olduğu gibi iPhone'u da farklı boyut ve fiyat aralıklarına konumlandırmayı planladığı düşünülen Apple, kendi adına akıllı telefon pazarındaki en radikal değişmini bu yıl içerisinde yeni ve ucuz bir model sunarak başlatacak gibi görünüyor. Steve Jobs döneminde 7" tablet işine girmeyeceği konuşulan ancak Tim Cook önderliğinde bu alana da giriş yapan Apple, değişmeye başladığı konuşulan yönetim anlayışı ve ürün konumlandırma stratejisine bağlı olarak farklı fiyat segmentlerine giriş yaparak artan rekabet ve değişen pazar dinamiklerine karşı Android ekosistemi ile farklı alanlarda da rekabeti benimseyebilir.
Tim Cook'un bugünlerde sıkça konuşulmakta olan ikinci Çin ziyaretinin arkasındaki nedenlerden birinini,düşük maliyetli yeni bir iPhone için üretim kapasitesini denetleme olduğu tahmini de yapılabilir. Üretim süreci oldukça karmaşık olan ve Foxconn tesislerini tam kapasitesiyle çalıştıran iPhone 5 sonrasında yanına eklenecek düşük maliyetli yeni bir model için üretim konusunda yeni yatırımların yapılması sürpriz olmayacaktır. Diğer tarafından cihazda kullanılacak bileşenlerin tedariğiyle ilgili konular da bu seyahatin amaçları arasında olabilir. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2200 kez okundu.
44 kişi, toplam 46 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone 5, Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim