Anlık Bildirim

EVGA'nın yeni canavarı GeForce GTX 780 Ti Classified Kingpin Edition ortaya çıktı

EVGA'nın yeni canavarı GeForce GTX 780 Ti Classified Kingpin Edition ortaya çıktı
EVGA'nın merakla beklenen yüksek performanslı yeni ekran kartı modeli EVGA GeForce GTX 780 Ti Classified Kingpin Edition için yeni görüntüler ortaya çıktı. Uzun süredir EVGA çatısı altında çalışma yapan ünlü hız aşırtma profesyoneli Vince "Kingpin" Lucido'nun işbirliği ile geliştirilen ekran kartı, özelleştirilmiş detayları ile şimdiden heyecan uyandırmayı başarıyor. 
Nvidia'nın Kepler mimarili 28nm GK110 GPU'sundan güç alan ekran kartı, 6 adet bakır ısı borusuna sahip çift fanlı ACX soğutucusu ile geliyor. Şeffaf görünümlü soğutucu ekran kartına ayrı bir hava kazandırırken, soğutma performansının, referans tasarımlı GeForce GTX 780 Ti'dan daha iiyi olduğu ifade ediliyor. Dünya rekoru kırmak isteyen hız aşırtmacılar hedeflenerek geliştirildiğinden TDP limitinin olmadığı kart üzerinde 3 adet PCIe güç konnektörü bulunuyor. Bu sayede hem referans hem de özel tasarımlı pek çok GeForce GTX 780 Ti modelinden farklı olarak GPU'nun kullanımı için daha fazla güç aktarabilen kart aynı zamanda, güçlendirilmiş bir voltaj regülasyon tasarımı ile geliyor ancak bu birimin detayları henüz net olarak bilinmiyor.
EVGA'nın donanımsal hız aşırtma aracı EVBOT'a destek sunan GeForce 700 serisi ilk ekran kartı özelliğine de sahip yeni model, bu sayede araç üzerinden voltaj ve frekans ayarlamasına olanak tanıyabiliyor. 384-Bit bellek veri yolu, 2880 adet paralel işlem birimi ve 3GB GDDR5 bellek gibi karakteristik özellikleri de beraberinde getiren ekran kartı, hız aşırtma potansiyeliyle de ayrıca ses getirecek gibi görünüyor. Şu an için skor yayınlamasına izin verilmeyen Kingpin, kart üzerinde herhangi bir donanımsal modifikasyona gerek kalmadan, sadece sıvı azot kullanarak GPU çalışma frekansını 1000MHz seviyelerinden 1900MHz'e yükseltmeyi başarmış durumda. Bu seviyede stabil test sonucu alabildiği belirtilen ekran kartı, neredeyse 2GHz'e yaklaşan çekirdek hızı ile öyle görünüyor ki pek çok testte dünya rekorunun sahibi olacak gibi.
Tasarımı güçlendirebilmek adına özel baskılı devre kartı üzerinde kırmızı renkli plakaya yer verilen ekran kartında, yapılan işbirliğinin bir yansıması olarak Kingpin logosu da bulunuyor. Çoklu ekran kartı kurulumlarının da desteklendiği EVGA GeForce GTX 780 Ti Classified Kingpin Edition'ın önümüzdeki günlerde lanse edilmesi bekleniyor. Fiyatı hakkında henüz net bir bilgi olmasa da, yapılan geliştirmeler dikkate alındığında, standart bir GeForce GTX 780 Ti modeline kıyasla daha yüksek bir etiket fiyatı ile raflara giriş yapacağını söyleyebiliriz. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2502 kez okundu.
15 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
geforce, evga ve overclock
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim