Anlık Bildirim

Fransa'daki bir parkta eğitimden geçen kargalar çöpçü oldu

Zekasıyla meşhur canlılardan kargalar, bu kez çöp ve sigara izmariti toplamak için eğitildi. Çöpleri toplayıp kutuya attıklarında leziz kuş yemleriyle ödüllendiriliyorlar.
Fransa'nın batısındaki meşhur tema parkı Puy du Fou'nun yetkilileri, alandaki çöpleri toplaması için altı kargayı eğitti. İşlerini özveriyle yapan kargalar için bir kutu hazırlandı. İçlerinde yaptıklarının karşılığı olarak yiyecekler bulunuyor. İlk tüylü temizleyici dostlarımız göreve başladı. Kalanların da bugün (pazartesi) onlara katılması bekleniyor.
Tarih temalı park Puy du Fou
Kargalar nadiren de olsa çöp yerine odun talaşı toplayıp görevlileri kandırmaya çalışıyor. Park sorumlusu Nicolas de Villiers, AFP ajansına bu eğitimin yalnızca parkı temizlemek için yapılmadığını söylüyor: "Ziyaretçiler genelde parkı kirletecek davranışlardan kaçınıyor. Amacımız temizlikten çok canlıların da bizzat çevreye sağduyulu yaklaşabileceğini göstermek."
Bu, kuşların veya kargaların zekasını ve eğitilebilirliğini gösteren ilk olay değil elbette. Daha önce de yiyeceğe ulaşmak için zorlu düzeneklerden geçen ve çeşitli aletleri kullanan kargalara rastlamıştık. Aşağıdaki video da bu türden.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim