Anlık Bildirim

Gigabyte 300 /400 serisi yongasetli anakartlarından PCIe 4.0 desteğini kaldırdı

AMD PCIe 4.0 standartını donanım dünyasıyla tanıştırarak yeni işlemci ailesini daha avantajlı bir konuma taşıdı. Eski anakartlara BIOS güncellemesiyle gelen özellik Gigabyte modellerinden çıkarıldı.
AMD, Zen 2 mimarisi ile performansını bir kat daha arttırdığı yeni Ryzen işlemcileriyle performans kanadında rakibini zorladığı kadar iddialı güncel özelliklerle de piyasadaki rekabeti daha yüksek noktalara taşımayı başardı.

X570 yongasetli anakartlara has tutulan PCIe 4.0 desteği yeni işlemcilerin çıkışının ardından bazı anakart üreticileri tarafından hali hazırdaki kaslı anakartlara da eklenmişti. Bunda sebep olarak mvcut anakartların bazılarının yeni PCIe teknolojisinin gerektirdiği bant genişliğini taşıyabilecek düzeyde sinyalin sağlıklı bir şekilde iletilebildiği PCIe kanallarının bulunması gösterilmişti.

Heyecn kısa sürdü 

X570 yongasetli anakartlara bütçesi yetmeyen ancak yeni standartı temel alan NVMe çözümlerinin sundğu hızdan da faydalanmak isteyenler için bir hayli güzel bir gelişme olan bu yazılımsal güncellemenin heyecanı ne yazık ki kısa sürdü.
Bir çok kullanıcıdan gelen bilgiye göre X370 Gaming 5 ve X470 Aorus Ultra Gaming’e son gelen BIOS güncellemesiyle anakartlardaki PCIe 4.0 desteğine dair bölüm kaldırılmış durumda. AMD’nin Computex 2019’daki açıklamasını hatırlayacak olursak firma yetkilileri x570 öncesi anakartlardaki PCIe 4.0 desteğinin pasif hale getirileceğini söylemişti.
Dolayısıyla önümüzdeki dönemde diğer anakart üreticilerinden de benzer hamleler gelebilir zira söz konusu durum bizzat AMD’nin AGESA güncellemeleriyle gerçekleşecek. PCIe 4.0 SSD hayalleri görünüşe göre şu an için yalnızca X570 anakartlarla gerçekleşecek. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim