Anlık Bildirim

HIS özel tasarımlı Radeon HD 7970GHz Edition modelini duyurdu

AMD tabanlı ekran kartı üreticisi HIS,  yüksek performans tutkunları için geliştirdiği özel tasarımlı yeni modeli Radeon HD 7970 X'in resmi tanıtımını gerçekleştirdi. IceQ X2 soğutucusu ile dikkat çeken yeni model, sahip olduğu dünya rekorları ile iddiasını da ortaya koyuyor. 3DMark Vantage ve 3DMark 11'de dört yollu Crossfire X kurulumları için dünya rekorları bulunan  ekran kartı aynı zamanda ASRock'ın 3DMark.com'daki Z77 hız aşırtma yarışmasını da kazandı.
Grafik işlem birimi 1000MHz'de, bellekleri ise 6000MHz'de görev yapan DirecX 11.1 ve PCI Express 3.0 destekli ekran kartı, 384-bit bellek veri yolu desteği ve 2048 paralel işlem birimi ile geliyor. HIS'in tek grafik işlemcili en güçlü ekran kartı olan kart ile 18+1+1 fazlı güç tasarımı (referans kartta 5+1+1) ile hız aşırtma tutkunlarının yüksek frekans çalışmalarında stabiliteye katkı sağlanıyor.
Yüksek çalışma frekansından da anlaşılabileceği üzere AMD'nin Radeon HD 7970GHz Edition modelini temel alan yani Tahiti XT2 grafik yongasını kullanan karta LED durum göstergeleri, iTurbo ve hız aşırtma odaklı çeşitli özellikler eşlik ediyor. Üzerinde yer alan dört adet Mini DisplayPort, HDMI ve DVI konnektörleri ile Eyefinity5 ve Eyefinity6 çoklu monitör kurulumlarına olanak tanıyan ekran kartının, çift fanlı gelişmiş soğutucusu ile referans modelden daha serin çalışıyor.
Daha yüksek performans isteyenler için Crossfire teknolojisi ile çoklu GPU kurulumuna olanak tanıyan ekran kartında, iki adet 8pin PCIe gü konnektörü bulunuyor. Anakart üzerinde iki adet slotu dolduran kart, genel görünümü itibariyle de referans tasarımlı Radeon HD 7970GHz Edition modeline kıyasla daha kaslı bir profil ortaya koyuyor. Kutu içeriğinde Mini DisplayPort - DVI aktif dönüştürücüsüne de yer verilen HIS Radeon HD 7970 X'in yakında yaygın satışa çıkması bekleniyor.
  Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2323 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
radeon
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim