Anlık Bildirim

Hindistan'ın en ucuz tableti Ubislate 7 olarak piyasaya çıkıyor


Hindistan'da devlet destekli olarak uzun süredir geliştirilmekte olan ve bazı problemler nedeniyle piyasaya çıkışı bir hayli geciken Sakshat kod adlı tableti nihayet piyasaya sürüldü.

Asıl hedefi eğitim kurumları olan tabletin ticari sürümü ise Ubislate 7 olarak son adını aldı. Projenin üretimini üstlenen ise Pocketsurfer adlı internet cihazlarının üreticisi olan Datawind firması. 

İlk etapta 35$ olarak açıklanan fiyatı maliyetlerden ötürü 60$'a yükseldi. Ucuz olmasının sebebi ise giriş seviyesi donanım parçaları kullanması. 7 inçlik 800 x 480 piksel çözünürlüğünde rezistif ekran, 366MHz hızında çalışan Connexant işlemci ve entegre grafik birimi, 256MB RAM, 2GB depolama kapasitesi, microSD girişi, USB 2.0 portu, Android 2.2 Froyo sürümü, 802.11 a/b/g WiFi ve mobil bağlantı için opsiyonel harici GPRS modem cihazın özellikleri arasında.

Batarya ise 3 saatlik kullanım ömrü sunuyor. HD videolara da destek verebilen tablet Android Market yerine GetJar uygulama mağazasını barındırıyor. İsteyenlere klavyeli kılıfı 7$ karşılığında kutuya eklenebiliyor.

Hindistan İnsan Kaynakları Bakanı Kapil Sibal projeyi tüm zamanların en iyisi olarak niteliyor. Ay sonunda dağıtımına başlanacak tablet henüz Hindistan dışına planlanmadı. 
 
Hindistan'ın en ucuz tableti Ubislate 7 olarak piyasaya çıkıyor
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6416 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Taşınabilir Bilgisayarlar
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim