Anlık Bildirim

Huawei 6.1-inç Full HD ekrana sahip akıllı telefon hazırlıyor

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'de ilk defa incelediğimiz dört çekirdekli akıllı telefonu Ascend Quad XL modeli ile iddasını gözler önüne seren Huawei, kapalı kapılar ardında ses getirecek yeni modeller için hazırlıklarını sürdürüyor. Şirketin anavatanı Çin'den gelen yeni haberlere göre, önümüzdeki günlerde Huawei cephesinden 6.1-inç büyüklüğünde akıllı telefonun geleceği şahit olacağız.
Ascend Mate olarak isimlendirildiği belirtilen üst seviye akıllı telefon, yukarıda da belirttiğimiz gibi 6.1-inç büyüklüğünde ekrana sahip olacak. Çözünürlüğün 1920 x 1080 piksel yani Full HD olacağı telefona, Huawei tarafından geliştirilen 1.8GHz hızındaki dört çekirdekli K3V3 işlemcisi güç verecek. Açıklanan bilgilere göre kasa kalınlığı 9.9mm olacak telefon/tablet hibriti melez cihaz, Samsung'un bugünlerde ülkemizde de satışa çıkan 5.5-inç telefonu Galaxy Note II'ye rakip olacak.
2GB RAM ile gelecek olan telefona 4000mAh kapasiteli pil güç verecek. Karşılaştırma yapmak açısından Galaxy Note II'de 3100 mAh kapasiteli pil kullanıldığını not düşelim. Ekran boyutu açısından olmasa da desteklenen çözünürlük itibariyle HTC'nin J Butterfly ve Oppo'nun Find 5 modelleriyle aynı kulvarda yer alacak telefona Android 4.1 işletim sistemi eşlik edecek. Huawei ayrıca kendi geliştirdiği EMUI 1.5  arayüzünü de telefonla birlikte sunmuş olacak.
Ascend Mate'te kullanılan işlemcinin detayları hakkında çok fazla bilgi olmasa da ARM'ın yeni nesil Cortex-A15 tasarımını temel alma ihtimali de oldukça yüksek. Orta-uzun vade için kendi işletim sistemini de geliştirmekte olan Huawei, akıllı telefon pazarında ayrıcalıklı bir noktaya doğru yelken açmakta. Zira şirket şu anda akıllı telefonlarında kullandığı işlemci ve uygulama arayüzünü de kendisi geliştirmekte. Bu açıdan bakıldığında pazarın köklü oyuncularına her geçen gün daha da yaklaşmakta. Merak edenler için yeni cihazın çıkış tarihi ve fiyatı şu an için bilinmiyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4600 kez okundu.
26 kişi, toplam 28 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
dört çekirdek
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim