Anlık Bildirim

Japan Display açık havada daha iyi görüntü kalitesi sunan WhiteMagic teknolojisini tanıttı

Japan Display açık havada daha iyi görüntü kalitesi sunan WhiteMagic teknolojisini tanıttı

Kısa süre önce tabletlere yönelik 4K çözünürlükteki panellerini lanse eden Japan Display, bu kez dış mekanda daha iyi görüntü sunabilecek yeni bir teknolojinin hazırlığında.

WhiteMagic olarak adlandırılan bu yeni teknoloji tabletlerin açık havada daha iyi görüntü verebilmesini sağlıyor ve enerji tüketimini de en az seviyede tutmayı başarıyor. 

Aslında bu teknoloji ilk olarak Xperia P akıllı telefonunda kullanılmıştı. 4 inçlik bir ekranda kullanılan WhiteMagic o dönem çok fazla ses getirmemiş ve Japan Display de reklamını yapmamıştı. Ancak özellikle tablet kullanımının artış göstermesi firmayı da harekete geçirdi.

Firmanın WhiteMagic teknolojisini ilk kullandığı panel 7 inç boyutunda ve 2560x1600 piksel çözünürlüğe sahip. Panelin görüş açısı ise 160 derece. JD bu teknolojiyi daha çok yüksek çözünürlüklü tabletler için geliştirmeyi planlıyor.

WhiteMagic, standart RGB diziliminden ziyade kırmızı-yeşil-mavi-beyaz alt piksel dizilimini tercih ederek rakip paneller ile benzer parlaklık seviyesini yakalamayı başarıyor. Ancak bunu rakiplerinden daha az enerji tüketerek yapabiliyor. JD ilk WhiteMagic teknolojili tabletlerin yıl sonuna doğru piyasada olmasını bekliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim