Anlık Bildirim

Lenovo'dan pil süresiyle iddialı yeni dizüstü bilgisayar: ThinkPad X250

Lenovo'dan pil süresiyle iddialı yeni dizüstü bilgisayar: ThinkPad X250
CES 2015 kapsamında Lenovo, yeni dizüstü bilgisayar modellerinden ThinkPad X250'yi de duyurdu. X serisinin yeni temsilcisi, tasarım çizgileri olarak oldukça tanıdık gelse de, yenilenen donanımı ile artık çok daha güçlü. Lenovo'nun açıkladığı detaylara göre ThinkPad X250'deki en önemli yenilik, Haswell-U yerine 14nm Broadwell-U i7 işlemci ailesine geçiş yapılarak daha az ısınan ve daha az güç tüketen bir donanımsal altyapının oluşturulmuş olması.
12.5-inç büyüklüğündeki ekranı için iki farklı çözünürlük sunulurken, eğer 1366 x 768'i tercih ederseniz üst seviye IPS panele, Full HD çözünürlüğü tercih ederseniz standart bir IPS panele sahip oluyorsunuz. İki panel arasında başta kalibrasyon olmak üzere belli başlı noktalarda kalite farkı hissedileceğini öngörmek yanlış olmaz diye düşünüyorum. Tek bir SO-DIMM bellek slotuna sahip olan dolayısıyla en fazla 8GB'a kadar bellek desteği sunan dizüstü bilgisayar, dilendiği takdirde 512GB'a kadar SSD veya 1TB'a kadar mekanik disk ile alınabilecek.
Diğer özellikleri arasında 720p çözünürlüğünde kamera, çift mikron dizisi, Bluetooth 4.0, çok formatlı kart okuyucusu, mini DisplayPort, kablolu internet bağlantısı için RJ45 portu ve yeni nesil Clickpad gibi detaylara yer verilen sistem, yine Lenovo'nun açıklamalarına göre 72 Watt/Saat kapasiteli 6 hücreli pili 20 saatin üzerinde kullanım ömrü sunabiliyor. ThinkPad ailesinin karakteristik özellikleri ve güç tasarım ögelerini beraberinde getiren X250'nin ağırlığı ise ~1.3Kg. Sadece işlemciye entegre grafik  birimi ile gelen ve arkadan aydınlatmalı klavye seçeneği de bulunan ThinkPad X250, Şubat ayında 1149$'dan başlayan fiyatlarla sunulacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim