Anlık Bildirim

McAfee : Android en fazla virüs saldırısına uğrayan mobil işletim sistemi olarak Symbian'ı geride bıraktı


Akıllı telefon pazarında liderliği devam eden ve popülerliği giderek artan Google'ın Android işletim sistemi paralel olarak devamlı zararlı yazılım istilası altında kalıyor. Kredi kartı bilgilerini çalabilen, telefon görüşmelerini kaydedebilen, gelen çağrıları otomatik cevaplayabilen bu zararlı yazılımlar çoğunlukla uygulama mağazası Android Market üzerinden yayılıyor.

Reuters'in haberine göre güvenlik yazılım firması McAfee mobil platformlardaki zararlı yazılım saldırılarının yükselişte olduğunu ve Android işletim sisteminin en fazla saldırı alan mobil işletim sistemi olarak ilk kez Symbian’ı geride bıraktığını açıkladı.

McAfee yayınladığı 2011 ikinci çeyrek tehdit raporunda geçen çeyreğe göre Android işletim sistemine saldıran zararlı yazılım oranı yüzde 76 oranında artış gösterdi. Bunda platformun popülaritesindeki artışın büyük etkisi var. 

Android uygulama mağazasının göreceli genişliği ve uygulama kabülündeki prosedürler hackerların standart bir uygulama görünümündeki virüs ve diğer zararlı içerikleri platforma yüklemelerine davetiye çıkarıyor. Google'ın bunları takip etmesi de bu yüzden zorlaşıyor.

Android platformunun son dönemlerde yaşadığı zararlı yazılım problemi McAfee'nin bu bulgularını doğrular nitelikte. Google’ın mobil işletim sistemini kullananların uygulamaları kurmadan önce yükleme bilgilerini gözden geçirmeleri şart.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5572 kez okundu.
18 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Cep İşletim Sistemleri, android malware
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim