Anlık Bildirim

MIT'nin yeni robotu ters takla atabiliyor

MIT'nin geliştirdiği Mini Cheetah robotu, çeviklik konusunda selefini üzecek potansiyele sahip. İlk robotun daha küçük bir versiyonu olan Mini Cheetah detayları haberimizde.

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nün Cheetah 3 robotu oldukça çevik olsa da üniversitenin yeni tasarımı olan küçük ölçekli Mini Cheetah robotu, çeviklik anlamında diğerini utandıracak özelliklere sahipmiş gibi gözüküyor.

MIT araştırmacıları, yeni tasarladıkları Mini Cheetah'ın  yeteneklerini bir video ile paylaşmışlar. Bu yetenekler arasında geriye doğru parende hareketi de var. Ekibe göre Cheetah, ters takla hareketini yapabilen ilk dört ayaklı robot olma özelliğini taşıyor. Robot ayrıca baş aşağı yürüme, düştükten sonra kendini toparlama ve düz olmayan satıhta yaklaşık 9 km/s hızında koşma yeteneklerine de sahip.

Küçük robot şu an için kusursuz sayılmaz. Aşağıdaki video da görebileceğiniz üzere, robot bazen kontrolden çıkabiliyor. Halen bir araştırma projesi olan Mini Cheetah'ın, Boston Dynamics'in SpotMini robotunun aksine henüz satışa sunulmaktan çok uzak olduğu ifade ediliyor. Ancak gelinen nokta, bizlere robotların çevikliği anlamında gelecekte neler bekleyebileceğimiz konusunda fikir verebiliyor. 

Aşağıda Mini Çitayı hareket halinde izleyebilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7032 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
robot teknolojileri, massachusetts teknoloji enstitüsü ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim