Anlık Bildirim


Günümüzde mikroskopta proteinlerin görüntülenmesi için proteinin karakterine özel boyalar kullanılıyor. Bu boyaların mikroskopta proteini görüntülememizi sağlayan özelliği ise onlara bağlanarak görünür hale getirmeleri. Ne yazık ki kullanılan boyalar hem uygulanan bütün alana dağılmayabiliyor hem de uzun süre bağlanmış bir şekilde kalamıyorlar.

50 kat daha uzun süre görüntü elde etmek mümkün

Bu soruna yönelik geliştirilen Nature Biotechnology’de yayınlanan yeni teknikte ise boyalar proteine bağlanmak yerine hücrenin organellerinin çoğunu kaplayan lipid membrana bağlanıyor. Bilim adamlarının aktardıklarına göre bu sayede geleneksel çözüme nazaran 50 kat daha uzun süre görüntü elde etmek mümkün olmuş ki bu da 10 dakika boyunca incelenebilen bir görüntü demek oluyor.
Mikroskobik hücre görüntüleri daha uzun süre incelenebilecek Tam Boyutta Gör

Hatta bu sayede Endoplamik Retikulum’un üç boyutlu görüntüsü dahi elde edilebilmiş. Son olarak araştırmacılar tekniğin sadece Endoplazmik Retikulum’de geçerli olmadığını, probun gerekli şekilde programlanması halinde herhangi bir lipidde de aynı uygulamanın mümkün olduğunu belirti. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim