Anlık Bildirim

Mobil oyun pazarı 2015 yılında 7,5 Milyar Dolar büyüklüğe ulaşacak!

Her yerin tablet ve cep telefonuyla dolduğu, Windows'un bile ARM sürümünü konuştuğumuz günümüzde mobil oyun pazarı ve 7,5 Milyar dolar kelimelerinin yan yana konulduklarında pek te şaşırtıcı durmadığı bir gerçek.
Fakat asıl şaşırtıcı olan SuperData isimli grubun bu tahmini yaparken yararlandığı oyun alım alışkanlıkları ve firmaların kazançlarını gösteren rakamlar. SuperData, cep telefonu veya tabletten oyun oynayan 25 - 34 yaş arası bayan kullanıcıların oyunlar için her ay ortalama 13$ harcadıklarını belirtiyor. Asıl beklenmedik olan ise bayan kullanıcılar 13$ harcarken erkeklerin 8$'da kalması.
Bir diğer ilgi çekici rakam ise ücretsiz oyunlarda gösterilen reklamlardan elde edilen gelirlerle ilgili. IOS'da 0,99$ a satılırken, Android Markette ücretsiz olarak sunulan Angry Birds'ün yapımcısı Rovio'un  kullanıcılara gösterilen reklamlardan elde ettiği gelir 6 milyon dolar'a ulaşmış durumda. Yeni yayınlanan Angry Birds Space ile de bu rakamı daha da yukarıları taşıyabileceğini tahmin etmek zor değil.
Eğer rakamlar ve kazanılan paralar etkileyici geldiyse mobil platformlar için yazılım geliştirmeye başlamak için sadece istek ve bir bilgisayarın yeterli olduğunu bilmenizde fayda var. Geliştirme kitlerinin neredeyse tamamı ücretsiz olarak temin edilebiliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim