Anlık Bildirim

Mozilla'nın HTML 5 tabanlı işletim sistemi Firefox OS, CES 2013'te

Yıl içerisinde Telefonica ve Qualcomm gibi destekçilerinin yardımıyla Firefox OS'un lansmanını düzenleyecek olan Mozilla, lansman öncesi tanıtım açısından önemli bir fırsat olan CES 2013'de boş geçmedi.

Mozilla'nın kendi standında tanıtımını yaptığı HTML 5 tabanlı işletim sistemi ismi belirtilmeyen bir cihaz üzerinde sergilense de, bu cihazın ZTE'nin Blade adlı modeli olduğu tahmin ediliyor. Cihazın görünüşü ve ARMv6 işlemci, 256 MB RAM gibi teknik detayları da bu tahmini destekler nitelikte.

Firefox OS'un tanıtımı için kullandığı bu giriş seviyesi cihazla birlikte yükseklerde gözü olmadığını da dolaylı yoldan anlatan Mozilla, yine Firefox gibi açık kodlu olan Android'den esinlenmiş gibi görünüyor. Pek fazla heyecan verici özelliği bulunmayan işletim sisteminin giriş seviyesi cihazları hedeflemesi bu durumun başlıca nedeni olarak gösterilebilir.
İlk olarak Brezilya'da karşımıza çıkacağı belirtilen Firefox OS'lu cihazların odak notasında Güney Afrika gibi ülkeleri odak noktasında yer aldığını da belirtmekte fayda var. Türkiye için henüz kesin bir şey söyleyemesek de Firefox OS'u ülkemizde de görmemiz pek de şaşırtıcı olmayacaktır.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1477 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Cep İşletim Sistemleri, Mozilla ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim