Anlık Bildirim

Nexus 10 modeli ile çekilmiş bir resim Picasa üzerinde ortaya çıktı


Google'ın ASUS ortaklığıyla piyasaya sürdüğü 7 inçlik Nexus 7 Android tableti gelen bilgilere göre şimdiye kadar en çok satılan Android tablet oldu. Farklı kaynaklar ise Nexus 7 modelinin daha büyük ekrana sahip bir versiyonunun Nexus 10 olarak pazara sunulacağını iddia ediyordu.

Samsung - Google ortaklığında geliştirildiği ve 29 Ekim tarihindeki etkinlikte tanıtılacağı tahmin edilen Nexus 10 modeli ile çekilmiş bir görsel Picasa çevrimiçi fotoğraf deposunda ortaya çıktı.

15 Ekim'de çekildiği görülen fotoğrafta sadece 2560 x 1920 piksel çözünürlük, Nexus 10 model adı, f/2.7 diyafram aralığı ve JVP12C yazılım versiyonu bilgileri yer alıyor. Bunun dışında detaylı bir bilgiye erişmek mümkün değil.

Geçen yıl Tab adını verdiği tablet serisine önemli üyeler ekleyen Samsung, başarılı satışlar yapmış ve övgü almıştı. Ancak bu yıl piyasaya sürdüğü Tab 2 serisi geçen yılki seriden donanım olarak pek fazla bir şey vaad etmiyordu ve rakiplerin 4 çekirdekli yeni modellerine bir cevap vermemesi nedeniyle firma eleştiriliyordu. Mart ayında ilk olarak çift çekirdekli işlemci ile tanıtılan Galaxy Note 10.1 modelinin 4 çekirdekli ve 2GB RAM bellekli olarak revize edilmesi eleştirileri biraz dindirmişti.

Ancak Samsung'un asıl hamleyi 2560 × 1600 çözünürlüğe sahip bir tablet modeli ile yapacağı dillendiriliyordu. P10 kod adına sahip bu tablet ile ilgili uzun süredir dedikodular ortalıkta gezse de henüz resmi bir lansman duyurusu yapılmamıştı. Bu nedenle tahminler Nexus 10 modelinin bu tablet olacağı noktasında birleşiyor.

10.1 inçlik 2560 × 1600 piksel çözünürlük sunan ekranın yanında, Samsung'un Cortex-A15 mimarisini temel alan Exynos 5 Dual çift çekirdekli işlemcisini kullanacağı da iddialar arasında. Yılın en güçlü tabletlerinden birisi olmaya aday Nexus 10 ile ilgili kesin bilgileri 10 gün sonra öğrenebileceğiz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6098 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Taşınabilir Bilgisayarlar, Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim