Anlık Bildirim

OS X El Capitan resmiyet kazandı

Apple'ın geleneksel WWDC 2015 geliştirici konferansında masaüstü işletim sistemi OS X 10.1  sürümü de resmi olarak duyuruldu. Apple bu kez yeni sürüme Kaliforniya'da farklı bir bölge olan El Capitan ismini vermiş. 

OS X El Capitan büyük tasarımsal yenilikler yerine daha çok kullanıcı tecrübesini iyileştirme ve performansı artırma yönünde adımlar atıyor. Yani bu kez asıl değişim sistemin içerisinde meydana geliyor. 

Yeniliklerden birisi Spotlight arama arayüzü. Geçen yıl da önemli iyileştirmelere sahne olan Spotlight penceresi artık ölçeklendirilebiliyor ve daha fazla içerik ekrana getirebiliyor. Doğal dil desteği ile mesajları ve dökümanları daha kolay tarayan arayüz Mail ve Finder gibi uygulamaları da daha derin işleyebiliyor. 
OS X El Capitan resmiyet kazandı
 

Diğer yenilik tam ekran uygulamalarda ortaya çıkıyor. Artık iki uygulamayı yanyana tek bir pencere içerisinde çalıştırabiliyorsunuz. Bu uygulamalar arasında içerik aktarımı da sürükle bırak ile kolayca yapılıyor. Ayrıca 3 parmak ile geçiş yaptığımız Mission Control ekranında bir pencereyi üst kısma sürükleyerek doğrudan tam ekrana geçirebiliyoruz. 

Safari tarafında ise pinli sekmeler bizi karşılıyor. Beğendiğiniz sekmeleri sol tarafa doğru sıkıştırarak sabitleyebiliyorsunuz. Safari'yi yeniden açtığınızda bu sekmeler de bıraktığınız gibi sizi karşılıyor. Sekme içerisinde tıkladığınız bir link ayrı bir sekmede açılıyor. 

Sistem genelinde iOS platformundan hatırladığımız Metal grafik arayüzü OS X platformuna da geliyor. Yaklaşık yüzde 40 performans artışı ile gelen Metal arayüzü sayesinde grafik gerektiren uygulamalar artık çok daha hızlı ve akıcı bir şekilde çalışacak. 

Ayrıca Notlar uygulaması da daha zengin düzenleme araçları ile geliştirilmiş. Yine sistem genelinde trackpad üzerinde sürükleme yaptığınızda mail silmek gibi pek çok fonksiyon yerine getirilebiliyor. 

Yeni renk toplayıcı, yeni bir font, rehber içerisinde öneriler özelliği, son yapılan aramalar şeklinde daha pek çok özellik OS X El Capitan sürümünde bizleri bekliyor olacak. Sürüm sonbahar aylarında indirmeye sunulacak.
OS X El Capitan resmiyet kazandı
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3561 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iOS / OS X / tvOS / watchOS, Apple
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim