Anlık Bildirim

OS X Mavericks'te Flash Player daha güvenli olacak

OS X Mavericks'te Flash Player daha güvenli olacak

Zaman zaman ortaya çıkan açıklar ve sebep olduğu zararlı yazılım saldırıları nedeniyle eleştiri konusu olan Flash Player, OS X Mavericks'te daha güvenli bir şekilde kullanıcılara sunulacak.

Apple'ın OX Mavericks'te sunduğu ve uygulamaları bir nevi sanal makinede çalıştıran App Sandbox sayesinde, Flash Player artık Safari'nin dışında çalışabilecek ve böylece zararlı kodlar kısıtlanmış olacak.

Adobe'nin verdiği bilgiye göre App Sandbox sayesinde Flash Player'ın okuma ve yazma yetenekleri ve erişebildiği kodlar kısıtlanabiliyor. Flash Player, bir eklenti sayesinde App Sandbox tarafında ne tür güvenlik izinleri olduğunu belirliyor ve faaliyetlerini sadece bu izinlere göre sınırlıyor.

Ek olarak Flash Player artık yerel bağlantılara ve süreç içi iletişim kanallarına - IPC da erişemiyor. Flash tabanlı zararlı yazılımların uzak sunucularla bağlantı kurmasını engellemek için de ağ bağlantıları yine App Sandbox parametreleri ile kısıtlanıyor. Bu yöntemin benzerleri ise Chrome, Internet Explorer ve Firefox tarayıcılarında da kullanılıyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim