Anlık Bildirim

PQ Labs'dan cebe sığan ARM tabanlı mini PC

PQ Labs'dan cebe sığan ARM tabanlı mini PC


Son dönemde Intel'in NUC ile başı çektiği güçlü ancak pasif soğutma sistemine sahip pek çok mini PC modelinin rekabetine şahit olurken, ARM tabanlı modeller biraz geri planda kalmıştı. Özellikle Raspberry Pi sonrasında popüler olan USB bellek boyutundaki bu cihazlar zaman zaman da olsa kendisini gösteriyor.

Haberimize konu olan cihaz ise PQ tarafından geliştirilen ve ortalama boyutta bir USB bellekten biraz daha büyük ölçülere sahip olan iStick A300. 

iStick A300 modelinde Cortex-A9 tabanlı 4 çekirdekli Rockchip RK3188 yongaseti yer alıyor. 2GB RAM ile donanım desteklenirken, 4GB depolama kapasitesi microSD kartlarla artırılabiliyor. İşletim sistemi ise Android 4.2. Model bu haliyle gündelik işlemler için kullanabileceğiniz bir akıllı telefon veya tablet gücünü rahatlıkla sunabiliyor.

Ancak cihazın bağlantı seçenekleri standart mini PC'leri aratmıyor. 3 adet USB portu, 5. nesil WiFi, Bluetooth 4.0, mSATA girişi, miniHDMI çıkışı şeklinde opsiyonlar mevcut. 270 mAh gücündeki batarya ise elektrik kesintilerinde kısa bir süre yedekleme için size imkan tanıyabiliyor.

iStick A300 farklı fiyat ve konfigürasyonlara sahip. Çift çekirdekli RK3168 işlemci, 1GB RAM, pasif soğutma, tek bant WiFi, Bluetooth özelliklerine sahip olan A300LT versiyonu 89$. 

4 çekirdekli Rockchip RK3188 yongaseti, 2GB RAM, tüm bağlantı seçenekleri, batarya ve aktif soğutma özelliklerine sahip iStick A350-SSD versiyonu ise 169$. Bu versiyonun mSATA, batarya ve 5. nesil WiFi barındırmayan diğer modeli ise 109$ fiyat etiketine sahip. Modellerin satışına başlanmış durumda.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim