Anlık Bildirim

Robinhood Crypto ile komisyonsuz Bitcoin ticareti başlıyor

Komisyonsuz hisse senedi ticareti yapılmasına olanak sağlayan finans uygulaması Robinhood şimdi de kripto para piyasasına adım atıyor. Uygulama kripto para ticaretinden de komisyon almayacak.

Robinhood Crypto ile komisyonsuz Bitcoin ticareti başlıyor
 

Borsalardaki Bitcoin ticareti esnasında yüzde 8'e varan komisyon ücreti ödemek zorunda kalan Bitcoin yatırımcıları için Robinhood şirketinden sevindirici bir haber geldi. Komisyon almaksızın hisse senedi ticaretine imkan tanıyan Robinhood uygulamasının sahibi olan şirket artık kripto para piyasasına da giriyor. İlk olarak ABD'nin belirli eyaletlerinde sadece Bitcoin ve Ethereum için komisyonsuz ticaret hizmeti sunacak olan Robinhood, ilerleyen dönemlerde kripto para sayısını ve hizmet sunduğu eyalet sayısını artırmayı planlıyor.


Anında para transferi imkanı 

Şubat ayında faaliyete başlayacak olan Robinhood Crypto isimli uygulama kullanıcılara 24 saat kesintisiz kripto para ticareti hizmeti sunacak. Uygulama ayrıca kullanıcıların 1000$'a kadar anında banka hesaplarından uygulamaya veya uygulamadan banka hesaplarına para transferi gerçekleştirebileceğini vadediyor. Küçük meblağlarla işlem yapan yatırımcıların kripto paralardaki ani değer değişiminden şiddetli bir şekilde etkilendiğini düşünürsek Robinhood Crypto'nun sunacağı anında para transferi özelliği uygulamaya çok sayıda kullanıcı kazandırabilir. Ayrıca Robinhood Crypto şu an halen bazı büyük kripto para borsalarında bulunmayan, alım/satım için alt ve üst sınır belirleme özelliğini de kullanıcılara sunacak.


Gerek komisyon almayacak oluşu gerekse kullanıcı dostu özellikleriyle kripto para dünyasında borsalar arasındaki rekabeti artıracak olan Robinhood'un kurucularından Vlad Tenev kısa vadede kesinlikle gelir elde etmeyi amaçlamadıklarını vurgularken işletmeyi ''ne kar ne de zarar'' temelinde işleteceklerini dile getirdi. Tabi Robinhood Crypto, kurucularına şu an için para kazandırmayacak olsa da Robinhood'un; geleneksel hisse senetlerini ve kripto para ticaretini bir araya getiren platformun daha çok insanı kripto para dünyasına çekmesi bekleniyor. Böylece kullanıcı sayısı artacak olan platformun; kullanıcılara, hisse ve kripto para ticaretinde kullanmak üzere, aylık 200$ karşılığında, 1000$ ile 50.000$ arasında ödünç para verdiği Robinhood Gold paketini daha çok kişiye satılmasını sağlayabilir.


Kısa süre sonra Bitcoin Cash, Litecoin, Ripple, Ethereum Classic, Zcash, Monero, Dash, Stellar, Qtum, Bitcoin Gold, OmiseGo, NEO, Lisk ve Dogecoin'e de platformda yer vermeyi planlayan Robinhood Crypto şimdilik sadece  Kaliforniya, Massachusetts, Missouri, Montana ve New Hampshire eyaletlerindeki kullanıcılar için hizmet sunacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim