Anlık Bildirim

Robotlar yüzünden 95 milyon insan işsiz kalacak

Robotların birçok işi kolunu tehdit ettiği bilinen bir gerçek. Ancak gelen son veriler konunun ne kadar büyük rakamlar çerçevesinde gerçekleşebileceğini korkunç bir şekilde gözler önüne seriyor.
Robotlar gelişiyor ve gün geçtikçe daha akıllı hale geliyor. Özellikle insansı robotların geldiği nokta gelecek için korkmamıza yeterli oluyor. Bank of England'in yaptığı son tahminler ise iş gücü açısından da geleceğin parlak olmadığını gösteriyor.
Bank of England'a göre önümüzdeki 10 ile 20 yıl içerisinde Amerika'da 80 milyon, İngiltere'de ise tam 15 milyon kişi robotlar nedeniyle işini kaybedecek. Toplamda 95 milyon insana işaret eden bu değerin her iki ülkedeki iş günücünü %50'sini oluşturması ise sürecin en korkutucu yayını oluşturuyor. 
Robotlar tarafından ele geçirilecek işlerin başında kasa ödeme görevleri, reklamcılar, gazeteciler, müşteri hizmetleri, fabrika işçileri gibi alanlar yer alıyor ve aslında bu alanların hemen hepsinde bu değişim daha şimdiden yaşanıyor. Kullanıcılar artık akıllı telefonlarıyla ödeme yapabiliyor, özel algoritmalar kişiye özel reklamlar gösteriyor, özel bilgisayar sistemleri otomatik haberler yazıyor, müşteri hizmetlerinde bilgisayarlar konuşuluyor ve birçok fabrika artık neredeyse insansız çalışıyor.
Yeni robotların ve makinelerin farklı olduğunu belirten Bank of England baş ekonomisti Andy Haldane, robotların geçmişten farklı olarak insan beyni gibi düşünüp hareket edebildiğini sözlerine ekliyor. İlk olarak idari, büro ve üretim işçilerinin robotlara teslim olacağını belirten Haldane, insanlara sadece çok düşük ve çok yüksek seviye kalacağını öngörüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4008 kez okundu.
20 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Bank of England, robot teknolojileri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim