Anlık Bildirim
Sıradaki Video

Royal Green Lux Plus Su Arıtma Cihazı

Royal Green'in Biocera antioksidan alkali filtreye, 8 litre depolama ve günde 300 litre su arıtma kapasitesine sahip su arıtma cihazına yakından bakıyoruz.
Herkese merhabalar. Bugün sizlerle birlikte Royal Green Lüx Plus su arıtma cihazına yakından bakacağız.

Ürünün kutusundan su arıtma cihazının kendisi ve beraberinde kurulum için gerekli parça ve dökümanlar çıkıyor. Kurulumu nasıl yapacağınız konusunda endişe etmenize gerek yok. Zira firma Türkiye genelinde ücretsiz montaj hizmeti veriyor.

Royal Green Lux Plus Su Arıtma Cihazı Tam Boyutta Gör


Kapalı bir tasarıma sahip olan Royal Green Lüx Plus, beyaz renk ağırlıklı sade bir tasarıma sahip ve sanıyorum ki test masamızda ağırladığımız en heybetli konuk. Ancak bu durum gözünüzü korkutmasın. Pek çok mutfakta lavabo altına rahatlıkla yerleşebilecek boyutlara sahip.


Cihazın arka kısmında 3 adet bağlantı noktası bulunuyor. Ana su hattından alınan su giriş kısmından cihaza aktarılırken, filtrelerden geçip son halini alan su musluk vasıtasıyla kullanıcıya, sudan ayrıştırılan atıklar da atık kısmından dışarıya ulaştırılıyor. Mantık olarak baktığımızda oldukça basit gibi görünen bu işlem için cihaz, içerisinde çeşitli kabiliyetleri barındıran pek çok farklı bileşene ev sahipliği yapıyor. Üst kısımda membran ile post karbon ve alkali filtre, alt kısımda da granül aktif karbon filtreler ve tortu filtresi yer alıyor.

Royal Green Lux Plus Su Arıtma Cihazı Tam Boyutta Gör


Cihazda kaliteli ve uzun ömürlü olması açısından Amerikan üretimi Omnipure filtreler tercih edilmiş. Bu filtreler aynı zamanda Uluslararası Sağlık Kuruluşu tarafından da onaylı. Ters ozmoz mantığında çalışan membranda günde 100 galon su işleme kapasitesine sahip. Membran, su arıtma cihazına suyun giriş yaptığı kısım ve suyunuzda olabilecek arsenik, kurşun, bakır, baryum, krom, civa, sodyum, kadmiyum, florür, nitrit, nitrat, selenyum, bakteri ve virüslerin atık bölümünden dışarı atılmasını sağlıyor. Yani kısaca içeceğiniz suda bulunan zararlı maddelerin sudan ayrıştırılmasında önemli bir rol oynuyor.


Evet, su cihaza giriş yaptı. Sonrasında filtrelerden geçerek zararlı maddelerden arındırıldı. Peki burada bitti mi? Hayır. Tam bu noktada cihazın en dikkat çeken parçası Biocera Antioksidan Alkali filtresi öne çıkıyor. Arıtılmış olan suya mineral ekleyen ve pH değerini yükselten bu filtre Royal Green Lüx Plus’ın en önemli parçası diyebiliriz. Bu aşamada suya kalsiyum, magnezyum ve potasyum gibi mineraller ekleniyor. Ayrıca su molekülleri küçültülerek hücreler tarafından daha kolay emilmesini sağlıyor. 6 ton suya kadar kullanım ömrü bulunan bu filtre aynı zamanda hem Uluslarası Sağlık Kuruluşu hem de Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi tarafından onaylı tek antioksidan alkali filtresi.

Royal Green Lux Plus Su Arıtma Cihazı Tam Boyutta Gör


Filtrelerin altında kalan bölmede su tankı yer alıyor. Bu tank 8 litre depolama kapasitesine sahip. Cihazın kendisiyse 24 saatte 300 litre su arıtma kapasitesine sahip. Yine diğer parçalarda olduğu gibi su tankı ve diğer tüm parçalar Uluslararası Sağlık Kuruluşu onaylı. Bu onaylara neden bu kadar dikkat çekiyoruz? Çünkü insan sağlığı açısından son derece hassas noktalardan birine değiniyoruz. Su içmek insan hayatının olmazsa olmazı ve içtiğimiz suyun kalitesi de önemli bir etmen. Bu noktada hizmetinize sunulan ürünlerin sağlığınızı tehdit edecek unsurlara sahip olmaması ve bu tarz onaylara sahip olması oldukça önemli.


Zararlı maddelerden arındırılan ve minerallerle zenginleştirilen suyun vücuda faydası kısmında da önemli noktalar var. Örneğin bu sayede hücresel düzeydeki asidik atıkların ve toksinlerin vücuttan uzaklaştırılması sağlanıyor. Zararlı aktif oksijen ortadan kaldırılıyor ve suyun pH seviyesi artarken oksijen indirgeme potansiyeli ise düşürülüyor.

Royal Green Lux Plus Su Arıtma Cihazı Tam Boyutta Gör


Kullanım kısmı da oldukça basit. Kurulumu yapılan cihazınızın musluğunu aşağı doğru çevirerek suyu temin edebiliyorsunuz. Ancak kapattıktan sonra musluk içerisinde bir miktar su kalabiliyor ve musluğu, kapalı konumdayken sallarsanız musluk içerisinde az bir miktar kalan suyun aktığını görebilirsiniz. En azından bizim kullandığımız sürece boyunca karşılaştığımız bir durumdu. Ürünün musluğu kurşun içermez şekilde imal edilmiş ve cihaz içerisindeki parçalarda olduğu gibi Uluslararası Sağlık Kuruluşu onaylı. Cihazda ayrıca 70 PSI basınç değerine kadar dayanıklı basınç koruyucu bulunuyor. Bu sayede yüksek su basınçlarına karşı cihazın korunması amaçlanmış.

Sonuç olarak Royal Green Lüx Plus’ın, su arıtma cihazı arayanlar için gerek uzun kullanım ömürlü gerekse de sağlık kuruluşları onaylı parçalarıyla ve özellikle antioksidan alkali filtresiyle öne çıkan bir model olduğunu söyleyebiliriz. Bilindiği üzere su arıtma cihazlarının periyodik aralıklarla filtrelerinin yenilenmesi gerekiyor. Kullanılan komponentlerin kalitesine bağlı olarak bu durum cihazın filtre değişim sürelerine de olumlu olarak yansımış. Antioksidan alkali filtrenin ortalama kullanım ömrü 4-6 yıl, membran ve diğer filtrelerin ortalama kullanım ömrü de 2 yıl olarak belirtilmiş. Ayrıca firma, almış olduğunuz ürünün takibini yaparak filtre değişim zamanı geldiğinde sizi arayarak bilgi veriyor ve değişim yapılması gereken filtreler ücretsiz kargoyla adresinize gönderiliyor. Tüm bu bilgiler ışığında, Royal Green Lüx Plus’ın su arıtma cihazı alacak olanlar için dikkat çekici bir ürün olduğunu söyleyebiliriz.

Royal Green Lux Plus Su Arıtma Cihazı Tam Boyutta Gör


Bu videomuzda Royal Green Lüx Plus su arıtma cihazının detaylarına yakından baktık. Bir başka videoda görüşmek üzere. 
Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim