Anlık Bildirim

Su arıtma cihazı tavsiyesi için en iyi su arıtma cihazları (2024)

Ev tipi en iyi su arıtma cihazı hangisi diye mi merak ediyorsunuz. İşte doktorların da tavsiye ettiği 2024'te alınacak en iyi su arıtma cihazları:               

Özellikle büyükşehirlerde yaşayanlar musluk sularının yeterince temiz olmadığından şüpheleniyor veya musluk suyunun lezzetini beğenmiyor. Dolayısıyla insanlar su arıtma cihazları ile bu sorunu çözmeye çalışıyor. Ev tipi su arıtma cihazları, musluk suyunu temizliyor ve tadını optimum seviyeye yükseltiyor. Peki, en iyi su arıtma cihazı hangisidir? Su arıtma cihazı almak mantıklı mı? Eğer "hangi su arıtma cihazı almalı" diyorsanız, doktorların tavsiye ettiği su arıtma cihazı modelleri içeriğimiz sizin için biçilmiş kaftan olacaktır. İşte su arıtma cihazı kullanıcı yorumları üzerinden derlediğimiz 2024'te alınabilecek en iyi su arıtma cihazı modelleri ve markaları: 

En iyi su arıtma cihazları 🚿

Marka-Model 📜 Fiyat 💲
Royal Green Lux Plus 8.500 TL
Sumosu Home Natural 7.000 TL
Aqua Love 6.999 TL
DreamWater R/O 150 Black 24.500 TL
Spring Water Premium Omnipure 8 Litre 10.999 TL
Biohidrogen Alkali Premium pH 9,5 7.500 TL
EA Water Özel Zengin Mineralli 13 Aşamalı 4.900 TL
BWT Slim 2 4.300 TL
Spring Water 11 3.750 TL
YZG 37 1.499 TL
OverWater Savora 1.666 TL
Puretech Optima 8 3.500 TL
Hyundai HND-35 3.400 TL
Hidrotek Water 10 3.949 TL
Hidrotek Ph 9 B12 5.498 TL
Suzukı Technology Beta Plus 3.500 TL
Puretron Regnum Alkali Su Arıtma Cihazı 3.600 TL

Su arıtma cihazı yorumları dikkate alındığında; en iyi su arıtma markaları sıralamasında Sumosu, Hidrotek, Aqua Love, Sprint Water ve OverWater bulunuyor. 2024’te satın alınabilecek ev tipi su arıtma cihazı tavsiyesi olarak ise Royal Green Lux Plus, BWT Slim 2,Biohidrogen ,EA Water ve DreamWater R/O 150 Black modelleri sıklıkla doktorlar tarafından öneriliyor.

Su arıtma cihazı fiyatları zaman içerisinde değişiklik gösterebilir! Puretron Regnum Alkali Su Arıtma Cihazını DH üyelerine özel indirim avantajı sayesinde 3.600 TL'ye satın alabilirsiniz.

1️⃣ Royal Green Lux Plus

Royal Green Lux Plus su arıtma cihazı Tam Boyutta Gör
Eğer hangi su arıtma cihazı almalı diye düşünüyor ve bütçeyi çok fazla önemsemiyorsanız Royal Green Lux Plus, en iyi su artıma cihazı sıralamalarında tepeye oynuyor diyebiliriz. Genellikle su arıtma cihazları benzer yetenekler sunuyor olsa da Royal Green Lux Plus, diğerlerinden farklı olarak su kaçak sensörü, filtre takip sistemi, su kalite ölçer ve membran yıkama sistemi ile diğerlerinden ayrılıyor. Ancak tüm bu özellikler ürünün “dijital” varyantında bulunuyor. Royal Green Lux Plus, 300 litre su arıtma kapasitesi sunuyor. Bu arada ürünün temel pompasız varyantı 8.500 TL, pompalı varyantı 9.300 TL ve dijital varyantı 10.500 TL fiyata sahip. Tüm varyantların altı adet aynı filtreleme katmanı bulunuyor.
  • Su kaçak sensörü
  • Filtre takip sistemi
  • Su kalite ölçer (TDS)
  • Otomatik yıkama sistemi
  • 6 adet filtre
  • Günlük 300 litre su arıtma kapasitesi
  • 8 litre

2️⃣ Sumosu Home Natural

Sumosu 13 su arıtma cihazı Tam Boyutta Gör
Sumosu Home Natural elektriksiz su arıtma cihazı diğer ürünlere göre daha dayanıklı filtreler sunuyor. Çoğu modelde filtreye bağlı olarak 6 ila 12 ayda bir değişim gerektiriyor. Ürünlerde birden fazla filtre olduğu için takibi zor olabiliyor. Sumosu ise sunduğu 6 filtrede de 12 ayda bir değişim öneriyor. Sumosu aynı zamanda filtre değişimini oldukça kolaylaştırmış. Bu nedenle servis ihtiyacı bulunmuyor. Sumosu su arıtma cihazı yorumları ise ürün hakkında oldukça olumlu. Bununla birlikte Sumosu tüm modellerinde koşulsuz iade seçeneği de sunuyor. Sumosu’nun belirttiğine göre bir ürünü en az 60 gün kullanıp memnun kalmadıysanız 100. güne kadar iade yapabiliyorsunuz. Açıkçası bu, arıtma cihazından çıkan sudan endişelenenler için iyi bir seçenek. Sumosu, günlük 285 litre su arıtımı gerçekleştirebiliyor.
  • Uzun ömürlü filtre (1 yıl)
  • NSF Onaylı Vontron teknolojisi
  • 285 litre su üretimi
  • 8 litre
  • 100. güne kadar iade
  • 6 adet filtre
  • Toplam 13 aşama
  • Kolay söküp-takma

3️⃣ Aqua Love

Aqua Love Ev Tipi Su Arıtma Cihazı
Aqua Love Su Arıtma Cihazı Spring Water tarafından özel olarak üretilmiştir. Yaygın olan ters ozmos su arıtma cihazlarında ki atık su dezavantajını ortadan kaldırmak amaçlanmıştır. Aqua Love Su Arıtma Cihazı arıtma esnasında atık su üretmemektedir. Özel yapısı ve teknolojisi sayesinde direk akış prensibiyle tanka ihtiyaç duymadan suyu arıtabilmektedir. Bir diğer özelliğide pompaya ihtiyaç duymamasıdır. Dünyanın en iyisi olarak kendisini ispatlamış olan Amerikan Omnipure filtrelerin de Türkiye distribütörüdür. Müşterilerine en kaliteli su arıtma hizmetini verebilmek için dünyanın en iyi filtre üreticisiyle ortak çalışmaktadır. Aqua Love su arıtma cihazında da  bu filtreleri kullanmakta. Ayrıca isteğe göre Aqua Love su arıtma cihazının bütün filtrelerini Omnipure Filtreler çevirebilmektedir. Bu seçenek sayesinde müşterileri hem çok daha lezzetli hemde çok daha sağlıklı bir suya kavuşabilmektedir. Aqua Love su arıtma cihazında filtreler ve bileşenleri NSF onaylıdır. Spring Water Su Arıtma Sistemlerinin ilk önceliği müşterilerinin sağlığıdır.
  • Spring 5 mikron sediment filtre
  • Spring granül aktif karbon filtre
  • Spring blok karbon filtre
  • U.S.A omnipure post karbon filtre
  • Alkalin filtre
  • Su yumuşatma reçine

4️⃣ DreamWater R/O 150 Black

DreamWater R/O 150 Black Su Arıtma Cihazı Tam Boyutta Gör
Profesyonel bir su arıtma cihazına ihtiyacınız varsa DreamWater R/O 150 Black tam size göre. NSF Onaylı, NASA tarafından geliştirilen "Filmtec Made in USA" membran filtreleme özelliğine sahip, çelik tanklı ve kolay değiştirilebilir tak çıkar twist filtre sayesinde hem yumuşak içimli ve lezzetli bir tat hem de sağlıklı bir su elde edebilirsiniz.
  • Günlük 200 litre arıtma kapasitesi
  • 8/12 LT depo tankı
  • Ev ve ofis için kullanım imkanı
  • 10 yıl garanti süresi
  • NASA tarafından geliştirilen membran filtreleme özelliği

5️⃣ Spring Water Premium Omnipure 8 Litre

Spring Water Premium Omnipure 8 Litre Tam Boyutta Gör
Amerika’nın en popüler ve Dünya’nın en iyi su arıtma filtre üreticisi Omnipure’un Türkiye’deki temsilcisi Spring Water’dır. Dünyanın en iyi filitre kombinasyonu kullanan firma %100 müşteri memnuniyeti politikasıyla ön plana çıkıyor. Nsf onaylı ürünler ve hizmet kalitesinden Ödün vermeme politikasıyla rakiplerinden ayrılıyor.
  • 5 mikronluk gözenekleri sayesinde, sudaki tortu, çamur, yosun gibi kaba malzemeleri tutar. 
  • Suya kötü koku ve tat veren gazlar, ağır metaller ve klor arşivi gibi zararlı maddeleri ayrıştıran karbon filtredir. Bu aşamada suyun tadı, rengi ve kokusu düzenlenir. 
  • İlk iki aşamadan kurtulan 5 mikron ölçeğindeki tüm partiküller bu aşamada tutulur.
  • Arıtmanın en önemli aşamasıdır. Milimetrenin on milyonda biri kadar küçük gözeneklere sahip olması ile yarı geçirgen zar bir filtredir. Sadece yararlı maddelerin geçmesine izin verir. Zararlı bakteri, kireç, pas ve partikül gibi mikron boyutundaki maddeleri tamamen arıtır. Filmtec Membran piyasada bulunabilecek en iyi membran filtredir.
  • Hindistan cevizi kabuğu ve granül karbon içeren tatlandırıcı filtre sayesinde su, lezzetli ve yumuşak bir içime sahip olur. Suya kaybetmiş olduğu minareller yeniden kazandırılır.
  • Suyu mineral ve alkali yönünden zenginleştirmek ve insan vücuduna uygun pH düzeyine kavuşturmak için son aşamadır.

6️⃣ Biohidrogen Alkali Premium pH 9,5

Biohidrogen Alkali Premium pH 9,5 Su Arıtma Cihazı Tam Boyutta Gör
pH, bir sıvının asitlik veya alkalinlik seviyesini ölçen bir skaladır. pH 7 nötr bir sıvıyı temsil ederken, pH 9,5 yüksek alkalinlik seviyesini ifade eder. BioHidrogen pH 9,5 suyu, vücudu daha alkalin hale getirmeye yardımcı olan benzersiz bir içecektir. Düşük asitlik seviyeleri, vücudu dengelemeye ve sağlıklı bir yaşam tarzını desteklemeye yardımcı olabilir.BioHidrogen pH 9,5 Su'nun Faydaları:
  • Hidrasyon: BioHidrogen pH 9,5 su, hızlı ve etkili hidrasyon sağlar. Vücudunuzun suya ihtiyacı olduğunu unutmayın, ve bu alkalin su, vücudunuzun suyu daha iyi emilimine yardımcı olabilir.
  • Detoksifikasyon: Yüksek alkalinlik seviyeleri, vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olabilir. BioHidrogen pH 9,5 su, toksinlerin vücuttan uzaklaştırılmasına yardımcı olabilir.
  • Enerji Seviyelerini Artırma: Alkalin su, enerji seviyelerini artırabilir ve yorgunluğu azaltabilir. Bu, günlük aktivitelerinizi daha etkili bir şekilde yerine getirmenize yardımcı olabilir.
  • Bağışıklık Sistemi Desteği: Düzenli olarak alkalin su tüketmek, bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olabilir ve hastalıklara karşı daha dirençli olmanıza yardımcı olabilir.
  • Sağlıklı Cilt: Alkalin su, cildinizi temizler ve sağlıklı bir parlaklık kazanmanıza yardımcı olabilir.

BioHidrogen Alkali Premium pH 9,5 Su Arıtma Cihazı, sağlığınızı iyileştirmenin ve daha iyi bir yaşam tarzı benimsemenin kolay ve etkili bir yolunu sunar. Doğanın saflığı ile formüle edilmiş olan bu özel su, günlük yaşamınızın bir parçası olabilir ve sağlık hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olabilir.

Sağlığınız için en iyisini istiyorsanız, BioHidrogen pH 9,5 suyu denemek için bugün sipariş verin. Sağlıklı bir geleceğe adım atmak için mükemmel bir başlangıç yapın!

Türkiye’nin en iyi su arıtma cihazı olan  özellikle  doktorların tavsiye ettiği Biohidrogen Alkali Premium ürünü su arıtma cihazının yanında gelen pH test kiti ( sıvı solüsyon)  ile firmanın ürünlerine güvenini arttırıyor ve rakiplerinin önüne geçiyor.

Özellikle kullandığı mineral ve alkali filtrelerin içindeki malzemelerin tamamıiyle NSF onaylı organik doğal seramik taşlardan olması ürünlerin tercih edilmesinde güven veriyor ve talebi karşılıyor arttırıyor.

Türkiye’ de ürünlerinin kalitesini ortaya koymak için ph test kiti sunan tek firma Biohidrogen’dir.

Membran filtre ömrü 2-3 yıl aralığında olup  Türkiye’ de en iyi ve uzun ömürlü membran sınıfındadır.

7️⃣ EA Water Dünyada Tek +8 Mineral Plus

En iyi su arıtma cihazı tavsiyeleri Tam Boyutta Gör
EA Water su arıtma cihazı, suyunuzu 13 ayrı aşamada işleyerek en yüksek kalitede içme suyu sunar. Arıtılan suyun pH seviyesini +1 birim arttırarak  ortalama pH 8-8,5 değerine yükseltir. Cihaz arıtma işlemi sırasında mineralleri yeniden ekler, böylece suyunuz hem temiz hem de sağlıklı olur.  Sertlik, klor, ağır metaller, zararlı kirleticiler ve diğer istenmeyen maddeleri etkili bir şekilde azaltır, suyunuzun TDS (Toplam Çözünmüş Katılar) seviyesini minimize eder. EA Water, suyunuzun tüketimini daha keyifli hale getirir, çünkü içimi yumuşak ve lezzetli bir su verir. Cihazın içinde özellikle  bütün cihazlardan ayıran özelliği  tüm mineral filtrelerin 5 aşamalı iken  EA Water ın özel dünyada ilk olan +8 aşamalı mineral filtre ile  yüksek mineral kazanımının yanında +1 birim arttırarak pH 8- 8,5 değerinde kaliteli bir su içmenizi imkan sağlar. pH test kiti ile suyunuzun pH değerini ölçmesi ile firmanın  ürününe  güvendiğini ortaya koymuştur.  EA Water su arıtma cihazı, günde 250 litre kadar temiz içme suyu üretebilir ve bu işlemi hızlı ve verimli bir şekilde gerçekleştirir.
  • Mineral Kazanımı
  • pH artışı (+1 BİRİM) . Suyu Alkali hale getirir.
  • Magnezyum kazanımı
  • Kalsiyum kazanımı
  • Potasyum kazanımı
  • Sodyum kazanımı
  • Daha yumuşak su içimi
  • Hidrojen kazanımı 

8️⃣ BWT Slim 2

Doktorların tavsiye ettiği su arıtma cihazı: BWT Slim 2 Tam Boyutta Gör
BWT Slim 2, doktorların tavsiye ettiği su arıtma cihazı önerileri arasında ön planlara çıkan bir diğer ürün. Açıkçası hem fiyatıyla hem de performansıyla listenin tepesinde yer almayı hak eden bir cihaz diyebilirim. Konutların yanında ofis, okul, hastane ve kafelerde kullanılabilir yapıda olan BWT Slim 2, sudaki bakterilerin yüzde 99’'unu yok ediyor. Suyun pH derecesini artıran üründe herhangi bir depo veya atık su çıktısı bulunmamakta. Üründeki belki de en büyük artısı ise saatte 120 litre su arıtabilmesi. Listenin geri kalan ürünleri günde ortalama 280 litre veya daha yüksek kapasitelere sahip. Ancak BWT Slim 2, günde yaklaşık 4.5 tona kadar su arıtabiliyor. En büyük eksi ise içinde iki adet filtre bulunuyor. Bu filtreler 0,5 mikrona kadar ağır metallerı, kireç, klor ve kokuları arındırıyor. Mevcut minerallleri ise koruyor. Ek mineral ekleme gibi bir durum bu üründe yok.
  • Antibakteriyel
  • Direk akışlı ve yüksek debili
  • Deposuz
  • Atık su üretimi yok
  • Kalabalık kullanım için ideal
  • Hassasiyeti yüksek çift filtre

9️⃣ YZG 37

YZG 37 su arıtma cihazı Tam Boyutta Gör
YZG su arıtma cihazı markaları arasında uygun fiyatları ile ön plana çıkıyor. YZG 37 su arıtma cihazı da bunlardan bir tanesi. Pompasız 12 aşamalı YZG 37’de altı adet filtre bulunuyor. UDF filtre ile ilk giren su üzerinde kum, çamur gibi parçacıklar tutuluyor. Sonrasında CTO filtre ile karbon filtreden kaçan parçacıklar ve suda 1 mikrondan daha büyük katıl malzemeler tutuluyor. Cihaz içindeki PPF filtre ile klor, koku, kirletici ve diğer kimyasallar arındırılıyor. 75 GPD membran filreye gelen sudaki mikrobiyolojik ve kimyasal arıtım gerçekleştirilerek molekül düzeyinde filtreleme yapılıyor. Arıtılan su tatlandırıcı karbon filtreye alınarak içimi hoş hale getiriliyor ve ardından yedili mineral filtreye aktarılıyor. Burada saf suyun içerisine kalsiyum, magnezyum ve sodyum katılarak sağlık açısından maksimize ediliyor. YZG 37, günde 280 litre su arıtabiliyor.
  • 12 aşamalı süreç
  • 6 adet filtre
  • 1 mikron boyutunda arındırma
  • Günde 285 litre
  • 8 litre

🔟 Spring Water 11

Spring Water 11 su arıtma cihazı Tam Boyutta Gör
Spring Water 11 su arıtma cihazı özellikleri ve ek seçenekleriyle esnek bir yelpaze sunuyor. Dahili su kaçağı sensörü olan ürün, 12 litrelik tankı ve günlük 400 litre su üretimi ile geniş aileler veya çalışan sayısı ortalama olan ofisler için ideal kullanım vadediyor. Ürünün resmi sitesinde pompalı versiyonunun yanında ek olarak ultraviyole filtre seçeneği sunuluyor. Ultraviyole filtre sayesinde virüs ve bakteriler tamamen yok ediliyor ancak bu ek filtrenin maliyetinin +1500 TL olduğunu belirteyim. Bu ek seçeneklerin yanında tüm varyasyonların yedi katmanlı filtreleme sunuluyor. İlk filtreler suyu zararlı bileşenlerden arındırıyor. Su artıcının son iki filtresi sudaki mineralleri artırıyor ve anyon ve katyon açısından içeriğini zenginleştirerek pH seviyesini 8.5 seviyesine yükseltiyor.
  • Günlük 400 litre su üretimi
  • 12 litre
  • Toplam 11 aşama
  • 7 adet filtre
  • Su kaçağı sensörü
  • Basınç düşürücü

11. OverWater Savora

OverWater Savora su arıtma cihazı Tam Boyutta Gör
En çok tercih edilen su arıtma cihazı modellerinden birisi olan OverWater, toplamda 14 aşamadan oluşan filtreleme sistemine sahip. Tüm filtreleri NSF onayından geçmiş durumda. Diğer su arıtma cihazı fiyatları göz önüne alındığında OverWater Savora, fiyatıyla dikkat çekiyor. Kullanım alanları bakımından bu su arıtıcı, içme suyunda, yemeklerde, sebze ve meyve yıkamada, çay/kahve yapımında veya akvaryum suyunda kullanılabilir. Ürün günlük 280 litre su kapasitesinde üretim yapabiliyor.
  • 14 aşamalı süreç
  • 280 litre günlük üretim
  • 8 adet filtre
  • Tüm filtreler NSF onaylı
  • 8 litre 

12. Puretech Optima 8

Puretech Optima su arıtma cihazı Tam Boyutta Gör
Puretech Optima su arıtma cihazı diğer ürünlere nazaran kompakt tasarımıyla dikkat çekiyor. Tezgah altında geniş yeri olmayanlar için böylece ideal bir kullanım sunuluyor. İçerisinde beş aşamalı filtreleme sistemi olan üründe ters ozmos filtrasyon süreci uygulanıyor. Ürün, 5 mikrondan küçük malzemeleri sudan ilk aşamada arındırıyor ve ardından diğer filtreler ile sudaki zararlı mineral, bakteri, koku ve klor gibi bileşenleri uzaklaştırıyor. Puretech Optima 8 günlük 280 litre su arıtımı gerçekleştirebiliyor.
  • Kompakt tasarım
  • Günlük 8 litre üretim
  • Ters ozmos filtrasyon
  • 5 adet filtre
  • 8 litre

13. Hyundai HND-35

Hyundai HND-35 su arıtma cihazı Tam Boyutta Gör
Kompakt yapısıyla dikkat çeken Hyundai HND-35 su arıtma cihazı, Gelişmiş TDS (toplam çözünmüş katı madde miktarı) azaltılması ile öne çıkıyor. Günlük 285 litre arıtma kapasitesine sahip olan ürün, evler için ideal bir kullanım sunarken kişi sayısının çok yüksek olmadığı iş yerlerinde de kullanılabilir. Toplamda 5 filtreleme sistemini içerisinde barındıran HND-35, sediment ön filtre ile ilk arıtımı gerçekleştiriyor. Diğer modellerde olduğu gibi sudaki koku ve bakterileri filtreleme sisteminde arındırılırken son mineral filtresinde su zenginleştiriliyor.
  • 5 adet filtre
  • Günlük 285 litre üretim hacmi
  • Tipik ev kullanımı için ideal
  • Gelişmiş TDS azaltma
  • 8 litre

14. Hidrotek Water 10

Hidrotek Water 10 su arıtma cihazı Tam Boyutta Gör
En çok tercih edilen su arıtma cihazı markası olan Hidrotek, 10 aşamalı Water ürününde pompalı tasarımı kullanıyor. Pompalı tasarım su basıncının düşük olduğu yerlerde kullanımı kolaylaştırıyor. Toplamda beş aşamalı arıtma sunan ürün, son mineral filtresinde suyun tadını düzenleyerek arıtma sırasında azalan sodyum, potasyum, kalsiyum ve magnezyum gibi mineralleri geri kazandırtıyor. Hidrotek Water 10, yaklaşık 25 dakikada 5,5 litre su üretebiliyor. Günlük üretim hacmi ise 264 litre seviyesinde. Hidrotek Water 10, en çok kullanılan su arıtma cihazları arasında yer alırken aynı zamanda doktorların tavsiye ettiği su arıtma cihazı konumunda.
  • Su kaçak sensörü
  • Basınç düşürücü
  • Atık kısıcı
  • 5 adet filtre
  • 8 litre
  • Günlük 264 litre üretim

15. Hidrotek Ph 9 B12

Hidrotek Ph 9 B12 su arıtma cihazı Tam Boyutta Gör
Aynı markanın bir diğer ürünü olan Hidrotek Ph 9 B12, en çok satan su arıtma cihazları arasında yer alıyor. Adından da anlaşılacağı üzere ürünün diğerlerinden farklı olarak odaklandığı iki özellik bulunuyor. İlki suyun pH değerini 9.0 seviyesine kadar yükselmesi. İkinci önemli özellik ise arıtmanın son evresinde suya eklenen B12 vitamini. Hemen üstteki Water 10 modelinde olan 5 aşamalı filtre Bioplus B12 Alkali filtrenin eklenmesiyle bu modelde altıya çıkıyor. Bu model, saatte 10 litre, günde ise 240 litre su üretim kapasitesi sunuyor. B12 vitamin eksikliği yaşıyor ve su arıtma cihazı önerisi arıyorsanız Hidrotek Ph 9 B12, piyasadaki sınırlı seçeneklerden birisi konumunda.
  • Su kaçak sensörü
  • B12 mineral filtresi
  • pH 9
  • Alkali su 
  • Basınç düşürücü
  • Atık kısıcı
  • 6 adet filtre
  • 8 litre
  • Günlük 240litre üretim

16. Suzukı Technology Beta Plus

Suzukı Technology Beta Plus su arıtma cihazı Tam Boyutta Gör
En iyi su arıtma cihazı listesinin sonuna gelirken Suzukı Technology Beta Plus modeline bakıyoruz. Toplam beş filtreden oluşan cihaz düşük şebeke basıncında dahi çalışabiliyor. Sumosu da olduğu gibi bu üründe bulunan filtreler için istenen değişim aralığı bir yıl olarak belirtiliyor. Ürün, suyu 5 mikron seviyesine kadar arındırabilirken koku ve bakterilerden ayrıştırıyor. Son filtre kısmında ise arındırılan su, mineraller ile zenginleştirilerek yumuşatılıyor ve içime hazır hale getiriliyor. Ürün günlük 283 litre su üretimi gerçekleştirebiliyor. Bu arada boyut olarak Beta Plus’ın biraz büyük olduğu, bu nedenle tezgahın altında yeterli alan (30cm genişlik 40 cm yükseklik) olduğundan emin olmanızı öneririm.
  • 5 adet filtre
  • Uzun ömürlü filtre (1 yıl)
  • Günlük 283 litre su üretimi
  • Düşük su basıncında çalışabilme (2,5 bar)
  • 8 litre

İçeriğimizin artık sonuna gelmiş bulunuyoruz. Bu listemizde, su arıtma cihazı yorumlarını göz önüne alarak 2024 için en iyi su arıtma cihazı tavsiyesi yapmaya çalıştık. Oldukça geniş bütçe aralığında farklı ürünlere yer verdiğimiz listemizdeki modelleri belirli bir kalitenin üstünde tutmaya uğraştık. Listelediğimiz su arıtma cihazı fiyatları her bütçe sınıfı için uygun seviyede. Verdiğimiz su arıtma cihazı markaları sayesinde diğer ürün ve modellere de ulaşabilirsiniz.

Su arıtma cihazı nedir ❓

Su arıtma cihazı kısaca, musluk suyundan içme suyu elde edilmesini sağlayan makinedir. Su arıtma cihazları, şebeke suyundaki bakteri, virüs, kir ve kokuyu dahili filtreleri sayesinde gidererek temiz ve içilebilir su sağlar. Bu cihazların çok büyük kısmı ters ozmos adı verilen bir sistemle çalışarak suyu kirden arındırır. Bu sebeple bir çok doktor, evlerde su arıtma cihazı kullanılmasını tavsiye ediyor.

Su arıtma cihazı alırken dikkat edilmesi gerekenler neler 🤔

su arıtma cihazı alırken nelere dikkat edilmeli Tam Boyutta Gör
"Su arıtma cihazı alırken nelere dikkat etmeli?" diye soranlar için aşağıdaki kriterler mutlaka göz önünde bulundurulmalı 👇
  1. Su arıtma cihazının filtre kalitesine bakılmalıdır.
  2. Yüksek aşama ve filtre sayısı önemlidir
  3. Günlük su tüketimine uygun ürün tercih edilmelidir.
  4. NSF sertifikası göz önüne alınmalıdır.
  5. Kaçak sensörünün bulunmasına dikkat edilmelidir.
  6. Su basıncının düşükse pompa seçeneği ürüne eklenmelidir.

Su arıtma cihazı almak mantıklı mı 💭

Su arıtma cihazı almak hem ekonomik hem de sağlık açısından mantıklıdır. Musluk sıları kireç ve diğer zararlı bileşenleri içerebilir. Özellikle büyükşehirlerde bu nedenle damacana su alımı yıllık önemli bir maliyet yükünü hanelere bindirmekte. Su arıtma cihazları sürekli damacana alımını önlediği gibi sağlık açısından da önemlidir. Arıtılmış su daha az sodyum ve potasyum içerdiğinden özellikle yüksek tansiyon hastaları için bir tercih sebebi olabilir. Ayrıca arıtılmış suyun vücuttaki emilimi daha kolay olduğundan böbrek ve bağırsakların çalışmasını da rahatlatır. Tüm bunlar göz önüne alındığında, rehberimizdeki bütçenize uygun olan doktorların tavsiye ettiği su arıtma cihazlarından birini evinize satın almakta fayda var.

En İyi Su Arıtıcı Cihazlar Oylama: 5/5 (⭐⭐⭐⭐⭐) Toplam Oy: 19864

Kaynakça https://forum.donanimhaber.com/su-aritma-cihazlari-icin-sicak-firsatlar--72753680 https://forum.donanimhaber.com/kaliteli-su-aritma-cihazi-ve-filtre-tavsiyeleri--141805520 Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim