Anlık Bildirim

Sapphire, 6GB bellekli Radeon HD 7970 Toxic modelini sonlandırmış olabilir

Sapphire kendi segmentindeki en kaslı ekran kartlarından biri olan ve resmi duyurusu kısa bir süre önce gerçekleştirilen 6GB GDDR5 bellekli Radeon HD 7970 Toxic GHz Edition modelinin üretimini sonlandırmış olabilir. Henüz şirket tarafından yapılmış resmi herhangi bir bilgi olmamakla birlikte yurt dışındaki bazı elektronik ticaret sitelerinde "devam etmiyor" ibaresine yer verilen kartın, yüksek fiyatlandırmadan ötürü yeterli ilgiyi görmediği söyleniyor.
AMD'nin Tahiti XT2 grafik yongasını kullanan ekran kartı, başta kaslı soğutucu tasarımı olmak üzere özelleştirilmiş detayları ile dikkat çekmişti. GPU ve VDDC için 8 fazlı VDDCI ve MVDD için de ek 1 fazlı güç tasarımının desteklediği ekran kartı aynı zamanda 12 katmana sahip yüksek kaliteli bir baskılı devre kartına ve bu kart üzerinde DirectFET ve ısının düşmesine yardımcı olan siyah elmas boğumlara sahipti. Boost özelliği ile 1200MHz GPU ve 6400MHz bellek saat hızlarında görev yapan ekran kartı, 384-bit bellek veri yolu desteği ve 2048 paralel işlem birimine sahip. Yüksek bellek kapasitesi ile Eyefinity teknolojisi üzerinden kurulacak çok monitörlü sistemlerde  performanstan taviz vermemek üzere tasarlanan kart, kendi sınıfının en hızlılarından biriydi.
Konuyla ilgili olarak Sapphire cephesinin de bir açıklama yapması beklenirken, AMD platformunda yeni ekran kartlarının çıkışına yönelik bazı sıkıntılar olduğunu da söylemek mümkün. Çift grafik işlemcili Radeon HD 7990 modelinin akıbeti de belirsizliğini korurken, bazı üreticilerin Computex 2012 Fuarı'nda gösterdiği çift grafik işlemcili Radeon HD 7970 X2 modelleri de pazarda henüz boy gösterebilmiş değil. Bu noktada kimi üreticiler durgun geçen yaz döneminin yerine lansman stratejisine satışların artış gösterdiği okula dönüş dönemine saklamış olabilir. Bu gelişmeye ek olarak Nvidia tarafından yarın (16 Ağustos)  lanse edilmesi beklenen GeForce GTX 660 Ti modeline karşı AMD tarafında bazı kartların fiyatı ucuzlayabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2913 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
radeon, 6gb
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim