Anlık Bildirim

Mini bilgisayar segmentinde Android işletim sistemi sıkça rastlanır bir seçenek değil. Daha çok Chrome OS tarafında görülen Android tabanlı mini bilgisayarlar son dönemde yerini dizüstü bilgisayarlara bırakmıştı. Shuttle, bu alanda halen bir boşluk olduğuna inanıyor.

Gündelik işler için

Zaman zaman ucuz Android bilgisayarlar piyasaya süren Shuttle, son olarak iki yeni ürün daha hazırladı. Shuttle XPC Nano serisine dahil olan iki Android bilgisayar daha çok uygun fiyat gözeten tüketicilere hitap ediyor.

Android tabanlı olduğu için işlemci konusunda daha rahat olan Shuttle, karta entegre Rockchip RK3368 yonga seti kullanıyor. Yonga setinde 8 adet Cortex-A53 çekirdeği mevcut. 2GB DDR3L RAM bellek yanında 16GB gömülü hafıza mevcut. 2.5 inçlik sürücü yuvası ile ve ayrıca harici PHD5 çerçeve ile kapasite arttırılabiliyor.

PowerVR SGX6110 grafik birimi sayesinde 4K içerikler 60Hz ile HDMI 2.0 üzerinden harici ekranlara aktarılabiliyor. DS Creator 2.0 uygulaması ile çoklu ortamlarınız akıcı bir şekilde oynatılabiliyor. Modelde USB 2.0, WiFi, Bluetooth gibi özellikler yer alıyor.

Kasa ortalama 4W enerji tüketiyor ve gündelik işlemlerin yanında sürekli çalışma şartları için de ideal. Gücü prizden aldığı için aslında işlemci ve bellek biraz daha güçlü olabilirmiş ancak maliyet kaygıları nedeniyle bunda karar kılınmış.

Android 5.1 işletim sistemi ile çalışan modelde iki versiyon bulunuyor. Bir tanesi doğrudan Ethernet girişi üzerinden enerji çekiyor ve fiyatı 120 Avro. Güç adaptörü olan versiyon ise 110 Avro seviyesinde. Satışlar bu haftadan itibaren Avrupa’da başlıyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3990 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
shuttle, shuttle nano xpc android ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim