Anlık Bildirim

Symantec güvenlik sektöründe önemli bir satın alım yapıyor

Dünyanın en büyük siber güvenlik firmalarından birisi olan Symantec, kimlik koruma konusunda kullanıcılarına daha iyi hizmet sunabilmek adına önemli bir satın alım yapıyor.

Son dönemde kullanıcıların kimlik bilgilerini muhafaza edebilmek çok kritik hale geldi. Öyle ki bir siber saldırı sonrasında yüz milyonlarca kişinin verisinin internete sızdırıldığını görüyoruz. Sadece bu yıl siber saldırılarla bir milyar civarında kişinin bilgisinin elde edildiği tahmin ediliyor.

Kimlik Korumada

Dünyanın en büyük siber güvenlik firmalarından Symantec, kimlik koruma konusunda uzman LifeLock firmasını satın alacağını duyurdu. Symantec, satın alım için hisse başına 24$ önerdi. Toplamda 2.3 milyar dolar civarında bir meblağ oluşuyor.

LifeLock önemli teknolojilere sahip olmasına rağmen bir süredir satış opsiyonlarını değerlendiriyordu ve bazı büyük yatırım firmaları da teklif yapmıştı. Symantec’in en iyi değerlemeyi teklif ettiği ifade ediliyor.

Bu yıl rakip firmaların biraz gerisinde kalan Symantec, büyük bir yeniden yapılanma sürecine girmişti. Hem kimlik koruma teknolojilerini hem de anlık yeni tehdit algılama teknolojilerini geliştirmek adına farklı satın alımlar yapıyor. Yılın başlarında Blue Coat firmasını 4.65 milyar dolara satın alan firma, bünyesindeki Veritas veri depolama birimini 7.4 milyar dolara elden çıkarmıştı. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim