Anlık Bildirim

Tim Cook'dan yeni ürünler ve mobil ödeme sistemleri üzerine önemli açıklamalar

Tim Cook'dan yeni ürünler ve mobil ödeme sistemleri üzerine önemli açıklamalar Tam Boyutta Gör

Steve Jobs sonrasında firmayı istikrarlı şekilde yönetmeye devam eden Tim Cook, ABD’nin önde gelen yayın organlarından The Wall Street Journal’a verdiği demeçte önemli açıklamalar yaptı.

Geçen hafta açıklanan 2.çeyrek bilançosundan sonra The Wall Street’e konuşan Tim Cook, fazla detay vermeden değindiği yeni ürünler hakkında dikkat çekici cümleler sarfetti. Yeni ürünlerin hiç olmadığı kadar yakın olduğunu söyleyen Cook, şunları söyledi:

“Eksiksiz olması için zamana ihtiyaç duyarsınız. Bizim hedefimiz hiçbir zaman “ilk yapan olmak” değildi. Hep en iyisini yapmayı hedefliyoruz; bu da zaman alıyor. Pazarda, üzerinde yeterince düşünülmeden, çalışılmadan yapılmış birçok ürün görebilirsiniz; ancak sonuçta bunlar görevlerini başarıyla yerine getirmiyor. Biz çok şey yapmak istemiyoruz, detaylar üzerinde çok vakit harcıyoruz. Yıllardır çalışma şeklimiz bu bu şekilde ve detaylar üzerine odaklanmaktan hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz. Çok yakında satışa sunacaklarımız, beni çok fazla heyecanlandırıyor. Yeni ürünlerimiz, hiç olmadığı kadar yaklaştı.”

Son çeyrekte artışla birlikte, birçoğu kredi kartlı 800 milyon Apple ID’ye sahip olduklarına dikkat çeken Tim Cook, mobil ödeme sistemleri konusuyla da ilgilendiklerini ilk defa bu kadar net dile getirdi:

“Mobil ödeme sistemlerinin çok ilgi çekici olduğunu düşünüyorum. Şu anda 800 milyon iTunes hesabı tanımlı ve bunların çok büyük bir kısmında kredi kartı bilgisi yüklü. Müşterilerimizin bir çoğu iTunes alışverişlerini Touch ID ile gerçekleştirebiliyor. Bu alan bizim de ilgimizi çekmiyor değil. Dahası bu alanın üzerine çok fazla düşünüldüğünü pek sanmıyorum. Şu an bazı firmalar, bu alanda bazı çözümler sunuyor. Fakat değişen bir şey yok, hala cebinizde cüzdan taşımak zorundasınız. “

En yakın etkinliği 2 Haziran’da yapılacak olan WWDC 2014 olan Apple’ın bu yıl yol haritasında en dikkat çekici ürünler arasında; fansız ve çok ince tasarıma sahip 12 inçlik Retina MacBook Air, 4.7 inçlik ekranı ve yeni tasarımıyla öne çıkan iPhone 6 ile biyometrik sensörleri sayesinde sağlık takibi alanında dikkat çekici yeteneklere sahip olması beklenen iWatch’ın bulunuyor. Bunun dışında 2014’e özel Mac Mini, Retina MacBook Pro, iOS 8 ve OS X 10.10 ile Touch ID ve A8 işlemcisine sahip 2.nesil iPad Air ve 2.nesil Retina iPad Mini  Apple tarafında lanse edilecek yeni ürünler arasında yer alıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1501 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iOS / OS X / tvOS / watchOS, iOS ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim