Anlık Bildirim

Toshiba, bilgisayar bölümünü de satıyor

Büyük bir mali kriz içerisinde olan Toshiba, elinde ne var ne yok satmaya başladı. Televizyon, yonga, kamera sensörü bölümleri ve şimdi de PC bölümü elden gidiyor.

Bir dönemin çok konuşulan teknoloji devi Toshiba’nın parça parça eriyip gittiğine şahit oluyoruz. Televizyon bölümü, yonga bölümü, kamera bölümü derken şimdi de PC bölümünü elden çıkarmaya hazırlandığı belirtildi.

Yavaş yavaş eriyor

Nükleer enerji alanında faaliyet gösteren Westinghouse iştirakinin aldığı ihaleleri tamamlayamaması sonucunda 9 milyar dolara yakın zarar açıklayan Toshiba, buna yolsuzluk soruşturmaları da eklenince tarihi bir çöküşün eşiğine geldi.

Japon devi Toshiba zarardan kurtulabilmek adına yavaş yavaş iş kollarını satmaya başladı. Beyaz eşya birimini Midea’ya satan firma, kamera sensör bölümünü de Sony’ye devretti. Vestel’in de talip olduğu televizyon bölümü Hisense’e giderken, yonga bölümünün bir kısmı da Bain Capital liderliğindeki dev konsorsiyuma aktarıldı.

Adeta kapış kapış giden Toshiba bölümlerinden son olarak PC bölümü de elden çıkarılıyor. Firmanın satış için Tayvanlı Asus ile görüşme halinde olduğu belirtildi. Lenovo’nun da PC bölümü için teklifte bulunduğu ancak önceliğin Asus’a verildiği ifade ediliyor.

PC bölümünün de elden çıkarılmasıyla Toshiba borçlardan kurtulma adına önemli bir adım atmış olacak. Yonga bölümü olsun, televizyon bölümü olsun, PC bölümü olsun satışların tamamlanması yeni mali yıla kalacak. Bu bakımdan 2017 mali yılında 1 milyar dolar civarında zarar bekleniyor. Sonraki yılda ise firmanın kar elde etme ihtimalinin olduğu tahmin ediliyor.

Henüz PC bölümünün satış bedelinin ne olacağı bilinmiyor ancak Asus bu hamle sonrasında bilgisayar pazarındaki konumunu biraz daha yükseltmiş olacak. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim