Anlık Bildirim

Windows 8'in yeni "hoş geldiniz ekranı" ortaya çıktı

Satış rakamları açısından tüm zamanların en başarılı işletim sistemi olan Windows 7 için hazırladığı Hizmet Paketi 1'i Şubat ayında kullanıma sunan Microsoft, Windows 8'e yönelik çalışmalarına da son sürat devam ediyor. Redmond merkezli firma cephesinden gelen bilgilere göre Windows 8'în genel kullanıma yönelik ilk beta sürümü bu yılın ikinci yarısında kullanıma sunulacak. Şu an Milestone 3 (M3) aşamasında olan Windows 8 için entegrasyon ve hata ayıklama çalışmaları devam ediyor. Milestone 2 sürecini beş ayda tamamlayan Microsoft'un, Milestone 3'e dönük çalışmalarını yaz aylarında tamamlaması ve ardından işletim sisteminin beta sürecine alınması bekleniyor.

Microsoft'un çalışmalarına hız kesmeden devam ettiği Windows 8 işletim sisteminin beta öncesi sürümlerine ait "hoş geldiniz" ekranı ortaya çıktı. İlk defa Zune HD medya oynatıcısından kullanılan ve ardından geliştirilmiş sürümü Windows Phone 7 platformunda yer bulan Metro isimli özel kullanıcı arabirimi, Windows 8'in de önemli yeniliklerinden birisi olabilir. Ortaya çıkan "hoş geldiniz" ekranına ait görüntü, Metro UI'dan özellikleri taşırken, Windows 8 hakkında bazı ipuçları da vermiyor değil. Gelen bilgilere göre kısmen özelleştirilebilen hoş geldiniz ekranında kullanıcılar diledikler arka planı kullanabilecekler. Hem saat hem de gün ve ay bilgilerini içeren ana ekranda taşınabilir sistemler için (tabletler ve dizüstü bilgisayarlar) güç yönetim ikonlarına da yer verilirken, ilerleyen sürümlerde daha fazla sayıda özellik veya ikonun eklenebileceği söyleniyor.

Bilindiği üzere Microsoft, Windows 8'in tabletlere özel versiyonunu da hazırlıyor. Intel veya AMD işlemcili tabletlerin yanı sıra ARM tabanlı çözümlerle uyumlu Windows 8 sürümünü de hazırlayan firma, aynı Android işletim sisteminde olduğu gibi taşınabilir sistemler için çeşitli kalıp veya motiflerle kullanıcıların sisteme giriş yapmasını da planlıyor. Microsoft ayrıca ana ekran tabanlı müzik kontrolü üzerinde de çalışıyor yani sistem kilitliyken de ilgili cihazda müzik dinlenebilecek, müzik çalar kontrol edilebilecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
18949 kez okundu.
37 kişi, toplam 41 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
İşletim Sistemleri, Windows ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim