Anlık Bildirim

XFX'den özel tasarımlı yeni Radeon HD 7990

XFX'den özel tasarımlı yeni Radeon HD 7990
Yeni nesil ekran kartlarını duyurmaya hazırlanan AMD cephesinde, yüksek performans tutkunları için özel tasarımlı yeni bir ekran kartı daha hazırlandı. Güncel ekran kartları arasında dünyanın en hızlı çözümü olmayı sürdüren çift grafik işlemcili Radeon HD 7990 modelini temel alan yeni model, XFX firması tarafından geliştirildi. 
28nm üretim teknolojisiyle hazırlanan Tahiti XT grafik yongasının çiftini kullanan ekran kartında, 4096 adet paralel işlem birimi bulunuyor. 2x 384-bit bellek veri yolu desteğine ve 6GB GDDR5 bellek kapasitesine sahip olan yeni modelde, grafik işlem birimleri standart olarak 950MHz'de Turbo devreye girdiğinde ise 1GHz'de görev yaparken, belleklerin ise 6GHz'de çalıştığını görmekteyiz. 
Özelleştirilmiş bir baskılı devre kartı kullanan yeni modele aynı zamanda üç fanlı özel bir soğutucu eşlik ediyor. Yapılan açıklamalara göre, referans tasarımlı Radeon HD 7990 ile kıyaslandığında daha yüksek hız aşırtma başarımına sahip olan kart üzerinde iki adet 8pin PCIe güç konnektörüne yer veriliyor. 
Isıl tasarım gücü 375 Watt olan ekran kartı, Crossfire desteği de sunuyor. Bu sayede uyumlu bir sisteme sahip olan kullanıcılar, bu kartın ikincisi ile toplamda 4 GPU'lu bir sistem oluşturabileceker. Görüntü aktarımı için dört adet DisplayPort ve bir adet DVI konnektörüne sahip olan yeni model, fiyat anlamında şu anki Radeon HD 7990'lar ile benzer bir seviyede yer alacak. Görünen o ki, AMD'nin yakın zamanda duyurmayı planladığı Hawaii kod adlı yeni nesil ekran kartları öncesinde üreticiler, var olan stoklarını özel tasarımlı bazı modeller ile eritme yoluna gidecekler. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1502 kez okundu.
11 kişi, toplam 12 yorum yazdı.
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim