Anlık Bildirim

Yeston, GeForce GTX 590 modelini duyurdu

Hazırladığı özel tasarımlı ekran kartlarıyla son dönemde sık sık gündeme gelen Uzakdoğulu üretici Yeston, GeForce GTX 590 modelini duyurdu. 40nm üretim teknolojisiyle hazırlanan GF110 GPU'sunun çiftine sahip olan DirectX 11 destekli ekran kartı, tasarım özellikleri ve teknik detaylarıyla Nvidia'nın referans modelini baz alıyor.

GF110 GPU'sunun GeForce GTX 580'deki versiyonuna sahip olan ekran kartı her GPU için 512 adet olmak üzere toplamda 1024x paralel işlem birimi (CUDA çekirdeği) ile geliyor. 2x 384-bit bellek veri yolu desteğine, 3072MB GDDR5 bellek kapasitesine, 128x doku ünitesine ve 96 ROP birimine sahip olan kartın grafik işlem birimleri 607MHz'de, paralel işlemcieri 1215MHz'de ve bellekleri de 3414MHz'de görev yaparken, daha yüksek performans isteyenler için dört GPU için Quad SLI desteği de sunuluyor.

Çift slot tasarıma sahip olan kartına, her GPU için ayrı soğuma bloğuna ve ortaya konumlandırılmış fana sahip soğutucu kullanılıyor. CUDA, PhysX ve PureVideo HD teknolojilerine destek sunan kart, aynı zamanda Nvidia'nın güncel ürün gamı içerisinde tek kart ile 3DVision Surround kurulumuna olanak tanıyan ilk model olarak dikkat çekiyor.

Görüntü aktarımı için üç DVI ve Mini DisplayPort konnektörüne sahip olan Yeston GeForce GTX 590'da iki adet 8pin PCIe güç konnektörü bulunuyor. Güç tüketim değeri 365 Watt olarak açıklanan çift grafik işlemcili Yeston GeForce GTX 590, Nvidia'nın belirlediği referans fiyat olan 699$ seviyesinden raflardaki yerini alması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim