Anlık Bildirim

Zomato pilot bölgelerde başlattığı "Nakitsiz ödeme" sistemini rafa kaldırıyor

Zomato pilot bölgelerde başlattığı 'Nakitsiz ödeme' sistemini rafa kaldırıyor
 
Popüler restoran arama ve keşif rehberi Zomato bu yılın başında ülkemizdeki benzer bir girişim olan Mekanist'i satın alarak adını Türk kullanıcılara da duyurmuştu. Hindistan merkezli uygulama aynı dönemlerde Dubai'yi pilot bölge seçerek "Nakitsiz ödeme" hizmetini de denemeye başlamıştı.

Nakitsiz ödeme hizmeti restoranlardaki alışverişinizi Zomato üzerinden yapmaya imkan sunuyordu. Ancak yeni hizmetin başarılı olmadığını kabul eden şirket projeyi dünya çapında kullanıma sunmadan rafa kaldırdı. CEO Deepinder Goyal konu ile ilgili yayınladığı blog yazısında "Nakitsiz ödeme" hizmetinin hayatın bir parçası haline gelemediğini belirtti. Restoran çalışanlarının eğitilmesi, kullanıcıların teşvik edilmesi gibi bir çok engelden bahsetti. 
Zomato pilot bölgelerde başlattığı 'Nakitsiz ödeme' sistemini rafa kaldırıyor
 
Ayrıca bu hizmette ödemenin yemek yenmeden önce yapılması da büyük bir dezavantaj oluşturuyor. Bu durumda hem müşteriler almadıkları hizmetin ödemesini yapıyorlar hem de her sipariş için ödeme yaparak rahat sayılamayacak bir durumda yemek yiyorlar.
Yaklaşık 3000 çalışanı bulunan Zomato geçtiğimiz günlerde 300 çalışan ile yollarını ayırmıştı. Ardından projenin de rafa kaldırılması şirketin mali kısıntıya gittiğini gösteriyor. Zomato'nun değerinin 1 milyar doların üzerinde olduğunu hatırlatmakta da fayda var.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim