Anlık Bildirim

Facebook'un VR'ı Oculus Quest 2 satışları durduruldu

Facebook'un üretip piyasaya sürdüğü Oculus Quest 2 isimli VR'ın yüzünüze yerleştirdiğiniz arayüzü cilt tahribatı oluşturduğundan dolayı 4 milyon ürün geri çağrıldı.

Oculus Quest 2'nin yüzünüze taktığınız arayüzünün teninize temas eden kısmı kullanıcıların azınlık kısmında cilt tahribatı oluşturduğundan dolayı geçici olarak satışa kapatıldı. Facebook yeni satacağı ürünlerin yüze temas eden kısmına giydirilmek üzere temin ettiği silikon bir kaplama ekleyerek tekrar satışa açacak.

Facebook bu geri çağırmayı ABD Tüketici Ürün Güvenliği Komisyonu (CPSC) ile iş birliği içersinde gönüllü olarak yaptı. 

ABD'de Quest 2 satışları durduruldu, işte detaylar Tam Boyutta Gör

CPSC yaptığı açıklamada Oculus Quest 2 kullanımından dolayı yüzünde tahriş oluşan kişilerin derhal ürünü kullanmayı bırakmalarını ve Facebook Teknolojileriyle iletişime geçerek ücretsiz silikon kılıflarını temin etmelerini söyledi. Facebook Amerika genelinde 4 milyon, Kanada'da 172.600 adet ürünü geri çağırdı. Facebook global olarak bu konuda hizmet verdiğini söylüyor. Eğer bir Quest 2 sahibiyseniz bu konuya dikkat etmenizi öneririm.

Şirket Ağustos ayında Quest 2 satmaya tekrar başlayacak ve 64GB ve 128GB kapasiteli modellerini 299$'dan fiyat ayrımı yapmadan satacak. Üst model olan 256GB versiyon ise 399$'dan satılacak.

Global olarak destek veriliyor

Oculus'un silikon kılıf talebi global olarak buradan yapılabiliyor ancak ülkemize hizmet verip vermedikleri konusunda bir bilgi yok.

Yüz tahriş problemleriyle ilgili ilk geri bildirimler Aralık ayında geldi. Quest 2 kullanıcılarının sadece 0.01% oranı bu durumdan etkilendiğini bildirdi. Oculus Aralık ayından bu yana talep edenlere ücretsiz silikon kılıf gönderiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim