Anlık Bildirim

Almanya'daki iklim Sivil toplum kuruluşları VW, Daimler ve BMW'yi sıkıştırıyor

Greenpeace ve Alman çevre STK'sı Deutsche Umwelthilfe (DUH), iklim değişikliğiyle mücadele politikalarını hızlandırmazlarsa Volkswagen, BMW, Daimler'in Mercedes-Benz'i dava edecekler.

Geçtiğimiz yıl Hollanda'da Royal Dutch Shell aleyhine bir dava açıldı ve davada Royal Dutch Shell'in iklim konusunda hiç bir önlem almadığı için vatandaşlara karşı sorumluluk ve yükümlülüklerini yerine getirmemesiyle suçlandı. Dava sonucunda Shell firması için 2019 verileri baz alınacak şekilde 2030 yılına kadar CO2 salınımını %45 oranında azaltması kararı verildi.

Almanya'daki otomotiv devleri STK markajında , işte detaylar

Greenpeace ve DUH, otomobil üreticilerinin 2030 yılına kadar içten yanmalı motorlu araba üretmeyi bırakmasını istiyor. AB ise bu konuda firmalara 2035 yılına kadar süre vermişti. Ayrıca Wintershall Dea'nın 2026'dan itibaren yeni petrol ve gaz sahaları keşfetmekten kaçınması talep ediliyor.

Sivil toplum kuruluşları, Paris iklim anlaşmalarının ve Alman iklim yasasının hedeflerine ulaşması için bu sürelerin gerekli olduğunu savunuyor.

Dava açmakla tehdit ediyorlar

Firmaların STK'ların bu taleplerine cevap vermeleri için birkaç haftalık bir süre belirlendi. Eğer talepler kabul edilmezse, STK'lar Alman mahkemelerinde dava açacaklarını söylediler.

Daimler ve BMW, Paris iklim anlaşmalarının hedeflerine bağlı olduklarını ve şimdiden iklim nötrlüğü yolunda olduklarını söyledi. Wintershall DEA ve Volkswagen henüz bu konuda hiç yorum yapmadı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7013 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Shell CO2, almanya STK
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim