Anlık Bildirim

General Motors üretilen tüm Chevy Bolt'ları geri çağırıyor

Otomobil üreticisi General Motors elektrikli otomobil yangınlarıyla bağlantılı pil üretim kusurlarını araştırdıktan sonra elektrikli araçlarını geri çağırma kararı aldı.

General Motors LG tarafından üretilen bataryaların yangın riski taşıdığı şüphesi ile tüm elektrikli Chevrolet Bolt modellerini geri çağırdı. Bolt modelleri ilk olarak Kasım ayında araçların hiçbir kazaya karışmamasına rağmen alev alması sonucunda geri çağrılmıştı. Problem detaylıca araştırıldıktan sonra Chevy tüm araçlarını Temmuz ayında geri çağırma kararı aldı.

General Motors araçlarını geri çağırıyor, işte detaylar Tam Boyutta Gör

Şirket şimdiye kadar 10 aracın alev alması sonucunda üçüncü bir çağrı yaparak 2019'dan bu yana üretilen tüm 142.000 aracını geri çağırdı. Bu araçlardan sadece 100.000'i Amerika' da satılmıştı ve tüm bu geri çağırma operasyonu General Motors'a yaklaşık 1 milyar 800 milyon dolar' a mal olacak. General Motors bu konuda LG'den geri ödeme isteyeceğini açıkladı.

Problemin çözümü için LG yeni bataryalar üretecek ve ciddi bir işçilik ile tüm otomobillerin bataryaları değiştirilecek. Tüm bu süreç bir randevu sistemi ile yönetilecek. GM araç sahiplerine araç şarjlarını %90 ve altı seviyelerde olacak şekilde park etmelerini bildirdi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim