Anlık Bildirim

Airbnb, 20 bin Afgan mülteciye ücretsiz konaklama imkânı sunacak

Çevrimiçi seyahat ve konaklama platformu Airbnb, 20 bin Afgan mülteciye ücretsiz konut sağlayacağını açıkladı. Duyuru şirket CEO'su Brian Chesky tarafından yapıldı.

Airbnb, 20 bin Afgan sığınmacıya ücretsiz konaklama sağlayacak Tam Boyutta Gör

Airbnb CEO'su Brian Chesky, şirketin dünya genelinde 20 bin Afgan mülteciye ücretsiz konut sağlayacağını açıkladı. Deneyimli yönetici bunu sosyal medya hesabı aracılığıyla duyurdu.

Çevrimiçi seyahat ve konaklama platformu bunu gerçekleştirmek için kriz sırasında insanlara geçici konut sağlayan kâr amacı gütmeyen Airbnb.org ve diğer sivil toplum kuruluşlarıyla ortaklık yapacak.

Brian Chesky konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Afgan mültecilerin yerlerinden edilmesi, ABD ve diğer ülkelere yeniden yerleştirilmesi, zamanımızın en büyük insani krizlerinden biridir. Bir adım ileri gitmek için kendimizi sorumlu hissediyoruz. Airbnb'nin kararının diğer iş liderlerine de aynı şeyi yapmaları için ilham vermesini umuyorum."

Airbnb, 20 bin Afgan sığınmacıya ücretsiz konaklama sağlayacak Tam Boyutta Gör

Taliban yönetimi ele geçirdi, halk havaalanına yığıldı

15 Ağustos'ta Taliban militanları Afganistan'ın başkenti Kabil'i ele geçirdi. Daha sonra Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani ülkeyi terk etti ve iktidar isyancılara devredildi.

Airbnb, 20 bin Afgan sığınmacıya ücretsiz konaklama sağlayacak Tam Boyutta Gör

Başkent sakinleri, Taliban'ın gelişi haberiyle paniğe kapıldı. Birçok Afgan, Afganistan'dan ayrılmak için toplu halde havaalanına gitti. 15 Ağustos akşamı ve ertesi günün sabah saatlerinde havaalanında uçaklara binmek isteyen çok sayıda insan izdihama neden oldu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim