Anlık Bildirim

Amacom'dan çoklu bağlantı desteğine sahip 2.5'' lik disk harici kutusu flip2disk

Amacom tarafından üretilen flip2disk, aslında piyasada oldukça değişik markalar altında satılan ve 2.5'' lik notebook harddisklerini takıp harici kullanmamıza olanak sağlayan kutulardan biri. Bu ürünü diğerlerinden ayıran özelliği bilgisayara bağlanmak için USB dışında bir çok ara birimide desteklemesi.

flip2disk USB, USB 2.0, FireWare, PCMCI (16 ve 32 bit destekli), Paralel Port, Ide Docking Station (sabit disk çekmecesi) gibi çeşitli yollardan bilgisayarla bağlantı kurabiliyor. Bu bağlantı türleri arasında birde SATA olsaydı çok iyi olurdu ama ne yazıkki şu an yok. Bu bağlantı arabirimi desteğinin çokluğu ürünün kullanım alanlarını oldukça genişletiyor ve USB portu olmayan eski bilgisayarlarımızda dahi yedek alma işlemlerinde kullanılabilir hale getiriyor.

Kullanılan arabirimlerden en hızlısı tabiki direk sabit disk çekmecesi ile IDE üzerinden bağlamak böylece harici bir diski, dahili bir diskin hız avantajlarından yararlanarak kullanabiliyoruz. Diğer bağlantı çeşitleri ve hızları ise şöyle; USB 1.0 için max 1.5 MB/sn, USB 2.0 için max 40 MB/sn, FireWare max 45 MB/sn, PCMCI 16 bit için max 6 MB/sn, PCMCI 32 bit için max 12 MB/sn, Paralel Port bağlantısı max 1.2 MB/sn hız sunarken IDE portu max 100 MB/sn hızlarda bilgi aktarımına izin veriyor.

Gerçi USB 2.0 ve FireWare için tepe değerler 40 MB ve üzeri verilmiş olsalarda, pratikte bu 25 MB/sn değerini geçmiyor. Özel olarak tasarlanan kutu içerisindeki diski 2 metreye kadar olan düşmelerden koruyacak şekilde yapılmış.

Kutu, içerisindeki diski PCMCI, USB ve FireWire arabirimi üzerinden ek güç kaynağına gerek kalmaksızın besleyebiliyor fakat Paralel port gibi bağlantılarda ek bir adaptöre ihtiyaç duyuyor. Yanlız cihazın kutusundan sadece 1 adet USB 2.0 kablosu ve taşıma çantası çıkıyor, adaptör pakete dahil değil. flip2disk Windows ve Mac uyumlu böylece değişik platformlar arası bilgi taşımanız olası.

80 GB a kadar 2.5'' lik disklere destek veren flip2disk'in ayrıca beraberinde gelen bir yazılım, sabit diskinizdeki bütün verileri bir image dosyasına kayıt edip, istendiğinde tüm bilgilerin bu image dosyası sayesinde hızlıca geri yüklenmesini sağlıyor.

Günümüzde bir bilgisayardan diğerine multimedia içerik taşımak için CD yazıcılar destekledikleri 750 MB kapasite ile yetersiz kalmaya başladılar. DVD RW ler ve DVD medyaları okumak için DVD ROM larda tam yaygınlaşmadı. Cebinize sığabilecek kadar küçük olan ve bir çok bağlantı tipi ile her türlü bilgisayara rahatlıkla bağlayabileceğiniz bu ürün bütün arşivleme ve taşıma ihtiyaçlarınızı çözümleyecektir.

Yurt dışında 80 GB bir 2.5'' disk ve flip2disk taşıma kutusu beraber, yaklaşık olarak 145 dolar fiyattan bulunabiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim