Anlık Bildirim

AMD 0.13'e Intel ise 0.09 mikron teknolojisine geçiyor

Intel'in bu günlerde 0.09 mikron teknolojisi ile P4 Prescott CPU'ların ilk örneklerini ürettiği iddia ediliyor. 1 MB L2 önbellekli, 800 MHz FSB ve HT2'li bu işlemciler aynı zamanda SSE3 veya benzeri yeni bir komut setine de sahip olacak.

Eğer bu haber gerçekten doğru ise ki bu sene sonunda Intel'in resmi yol haritasına göre ilk Prescott'lar çıkmış olacak ve firma da bu üretim yöntemini bu senenin ortalarına doğru tamamen geliştirmiş olacak. Ayrıca Nisan ayında da kesin olarak 800 MHz FSB'li ve HT'li 2.4, 2.6, 2.8 ve 3 GHz'lik Northwood P4'ler de satışa sunulacak.

AMD ise hala daha 0.13 mikron üretim teknolojisi ile ilgili önemli problemler yaşıyor. Üretimden yeterli verimi (artık silikonu) edemeyen AMD, kaynakları Intel'e göre çok daha kısıtlı olmasına rağmen aynı teknolojiyi Intel'den çok daha pahalıya kullanıyor. Bu da en azından gelecek için AMD'nin herşeyi olan ucuz ve performanslı sloganın yerle bir olması demek. (bkz. Barton fiyatları)

AMD hakkında bir başka olumsuz yorum da IBM'den geldi. IBM yöneticilerinden biri üst uçta AMD'nin x86-64 teknolojisinin 5 sene içinde öleceğini ve pazarın bu segmentine IBM ve Intel'in hakim olacağını söyledi. Bu yorumun ilginç tarafı ise AMD'nin 64 bit sistemlerini geliştirmesinde IBM'in destek vermiş olması.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim