Anlık Bildirim

AMD Ryzen 5000 işlemciler ve 500 serisi anakartlarda yüksek hata oranı gözlemleniyor

Kırmızı ekibin yüksek performans artışı sunduğu Ryzen 5000 serisi işlemciler son kullanıcı bildirimlerine göre yüksek hata oranıyla gündemde. Ayrıca güncel AMD anakartlarda da sorun yaşanıyor.

AMD Ryzen 5000 işlemciler ve 500 serisi anakartlarda yüksek hata oranı gözlemleniyor Tam Boyutta Gör

AMD Ryzen 5000 ailesiyle Intel’in karşısına bir kere daha rekabetçi çözümlerle çıksa TSMC’nin üretim kapasitesinin yetmemesi firmayı Zen mimarisini duyurduğu günden bu yana ilk defa pazar payında düşüş yaşattı.

Diğer taraftan bir şekilde stoklarda Ryzen 5000 işlemci ve 500 serisi anakart alanlar da halinden pek memnun değil. Özelleşmiş sistemler satan PowerGPU’nun tweetiyle başlayan çeşitli popüler hesaplardan yapılan paylaşımlarla gündeme gelen sorun Ryzen 5000 stoğu bekleyenleri tedirgin etti.

Ryzen 5000 işlemcilerde yüksek hata oranı

Ellerine ulaşan 50 Ryzen 9 5950X’ten 8’inin yani %16’sının DOA-Dead on Arrival (Müşteriye ulaştığında bozuk durumda) kapsamına girdiğini rapor eden satıcıya verilen cevaplara göre normalde bu oran yalnızca %0.01 seviyesinde kalıyordu.

Dahası son döneme kadar DOA olarak değerlendirilen yongaların %80’i mavi ekibe aitken %20’si AMD kanadına aitmiş. Patlak veren arızalı işlemci sorununun yaşandığı şu günlerde Intel cephesinde ise yalnızca 1 sorunlu işlemciye rastlanmış ki o da Core i7-9700K olarak kayda geçmiş.

Hatalı anakartlar da bildiriliyor

Diğer taraftan tek sorun güncel AMD işlemcilerde de değil. AMD’nin PCIe 4.0 desteğiyle öne çıkan bütçe dostu B550 yongasetli anakartlarında ve üst segment X570 anakartlarda da her hafta 3-5 arası sorunlu anakartla karşılaşıldığı bildirilmiş.

Dahası tamamen kullanılamaz haldeki donanımların yanı sıra FCLK hız aşırtma performansı beklentinin altına kalan ya da sıcaklık durumuna göre AMD’nin çekirdeğe bağlı performans kontrolünü sağlayan  CPPC (Collaborative Processor Performance Control) etiketlerinin de hatalı rapor edilen yongalarla da karşılaşılıyor. En önemlisi de işlemciye entegre USB 3.0 kontrolcüsü çalışmayan ya da stabilite sorunlarına yol açtığı durumlar da bildiriliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
18309 kez okundu.
31 kişi, toplam 33 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd ryzen 5000 sorun, amd x570 anakart sorun ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim