Anlık Bildirim

AMD'den erteleme; 890FX yonga seti gelecek yılın ikinci yarısına kaldı

AMD'den erteleme; 890FX yonga seti gelecek yılın ikinci yarısına kaldı

45nm üretim teknolojisiyle hazırladığı Deneb kod adlı yeni Phenom işlemcilerini 8 Ocak'ta Las Vegas'ta gerçekleştirilecek Tüketici Elektroniği Fuarı'nda lans etmeyi planlayan AMD'nin soket AM3 platformuna geçiş planları da yavaş yavaş netleşmeye başladı.

Kullanıma sunacağı ilk Deneb modelleri soket AM2+ formunda olacak AMD, gelecek yılın ikinci çeyreği ile birlikte soket AM3 platformuna geçiş yapacak. Her ne kadar soket AM3 formundaki Phenom ve Phenom FX modelleri Mart 2009'da duyurulacak olsa da yaygınlaşmaları ikinci çeyreği bulacak.

AMD yeni işlemcilerinin yanı sıra bu işlemcilere yataklık edecek anakartlarda kullanılmak üzere yeni yonga setleri de hazırlıyor. Firmanın bu yöndeki en önemli adımı RD890 ve RS880D olacak. Pazara 890FX olarak sürülmesi beklenen RD890 ve 890GX olarak duyurulması beklenen RS880D'nin ertelendiği belirtiliyor.

Ortaya çıkan yeni yol haritasına göre AMD'nin SB800 köprüsüyle gelecek RD890 ve RS880D yonga setleriyle birlikte ekonomik alternatif olarak sunulması beklenen entegre grafik işlemcili 760G yonga setlerinin olağan takvimin aksine beklenende daha ileri bir tarihe ertelendikleri ifade ediliyor.

Yapılan açıklamalara göre son çeyrekte gelmesi beklenen 760G, önümüzdeki yılın ilk çeyreğine, önümüzdeki yılın ilk yarısında duyurulması beklenen RD890 ve RS880D ise gelecek yılın ikinci yarısına ertelenmiş gibi görünüyor. AMD ertelemeden doğan boşluğu soket AM3 desteğiyle güncellediği 790FX ile kapamayı planlıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim