Anlık Bildirim

AMD'nin 65 watt'lık Phenom X3 8450e işlemcisi satışa sunuldu

AMD'nin 65 watt'lık Phenom X3 8450e işlemcisi satışa sunuldu

Phenom II işlemcileri merakla beklenen AMD'nin 65nm üretim teknolojisiyle hazırladığı mevcut Phenom modellerine yönelik yeni gelişmeler de yaşanmıyor değil. Firmanın ısıl güç tasarımı 65 watt olan üç çekirdekli Phenom X3 modelleri de pazara giriş yapmaya başladı. AMD'nin düşük güç tüketimli Phenom X3 ailesinin raflardaki yerini alan ilk temsilcisi Phenom X3 8450e oldu.

AMD'nin soket AM2+ formundaki üç çekirdekli Phenom X3 8450e modeli 2.1GHz'de çalışıyor. Seviye 2 bellek kapasitesi 1.5MB, çekirdekler arası ortak kullanıma açık seviye 3 bellek kapasitesi ise 2MB olan işlemci, 1066MHz'e kadar destek sunan entegre bellek kontrolcüsüyle donatılmış durumda. 65 watt'lık TDP seviyesi ile öne çıkan işlemci Japonya pazarında kullanıma sunulmuş durumda.

AMD'nin Phenom X3 8450e modeli Japonya pazarında yaklaşık 106$'lık etiket fiyatı üzerinden kullanıma sunulmuş durumda. Bu arada firmanın Kuma kod adlı ve K10 mimarili 7000 serisi çift çekirdekli işlemci ailesinin de yakın zaman içerisinde kullanıma sunulacağını da hatırlatalım.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim