Anlık Bildirim

AMD'nin 890GX yonga seti DirectX 10.1 destekli IGP ile geliyor

AMD'nin 890GX yonga seti DirectX 10.1 destekli IGP ile geliyor

Entegre grafik performansıyla öne çıkan 785G yonga setini geçtiğimiz ay içerisinde kullanıma sunan AMD, yeni çipset modelleri için çalışmalarını sürdürüyor. Önümüzdeki yıl ile birlikte 8 serisi yeni yonga seti ailesine geçiş yapmayı planlayan firmanın, LEO kod adını taşıyan masaüstü platformu ile kullanacağı 2010 model yonga seti çözümlerinden birisi de entegre grafik işlemcili 890GX olacak.

790GX ve yakında lanse edeceği yönünde çeşitli spekülasyonlar yapılan 795GX yonga setlerinin yerini alması beklenen 890GX, 700MHz hızında çalışan ve DirectX 10.1 desteği sunan entegre grafik birimine sahip olacak. Radeon HD 4350 modelinin entegre kullanıma uyarlanmış bir versiyonuna sahip olacak 890GX aynı zamanda 8x + 8x konfigürasyonunda Crossfire X kurulumuna da destek verecek.

Unified Video Decoder 2.0 teknolojisi ile yüksek tanımlı videolar için IGP tabanlı hızlandırma yeteneğine de sahip olacağı belirtilen 890GX aynı zamanda HyperTransport 3.0 ara birimine destek sunarak lanse edildiği dönemde güncel tüm AMD işlemcileriyle de uyumlu olacak. Güney köprüsü olarak SB850 yongasını kullanacak olan 890GX yonga setinde TDP seviyesinin ise 22 Watt olması bekleniyor.

890GX yonga setinin önümüzdeki yılın ikinci çeyreğinde, muhtemelen Mayıs veya Haziran ayı içerisinde lanse edilmesi bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10406 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, çipset ve yonga seti
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim