Anlık Bildirim

Android 12'de kamera ve mikrofonu tamamen devre dışı bırakabileceksiniz

Yaklaşan Android 12 işletim sisteminde, kamera ve mikrofonu birkaç adımda tamamen devre dışı bırakmanız mümkün hale gelecek.

Android 12'de kamera ve mikrofon devre dışı bırakılabilecek Tam Boyutta Gör

Android 12 için duyurulan önemli yeniliklerden biri de gelişmiş güvenlik ayarları olacak. Özellikle en popüler mobil işletim sisteminin yeni versiyonunda, cihaz ve uygulamaların kamera ve mikrofona erişimini sadece birkaç adımda tamamen engelleyebileceksiniz.

Android 12'de kamera ve mikrofonu tamamen devre dışı bırakmak

  1. İlk olarak, Hızlı Erişim Araç Çubuğunu açmak için ekranın üstünden aşağı doğru kaydırın.
  2. Paneli tamamen genişletmek için hareketi tekrarlayın.
  3. Sola ve sağa kaydırarak panele göz atın ve mikrofona ve kameraya erişim simgelerini bulun. Eğer yoksa, sol alttaki kalem sembolüne tıklayın.
  4. Burada Hızlı Erişim Araç Çubuğunu kişiselleştirebilirsiniz. Listedeki mikrofon ve kamera erişim simgelerini bulun ve panele sürükleyin.
  5. Mikrofona veya kameraya erişimi devre dışı bırakmak için yukarıdaki simgelerin her birine bir kez tıklayın ve geri getirmek için tekrar tıklayın.

Android 12'de kamera ve mikrofon devre dışı bırakılabilecek Tam Boyutta Gör

Android işletim sisteminde, şimdi de olduğu üzere, belirli bir uygulamanın kameraya veya mikrofona erişimi kısıtlayabiliyorsunuz. Bu gizlilik ayarları uygulama izinleri seçenklerinden yapılabiliyor. Ancak yeni özellikle birlikte, istediğiniz an kamera ve mikrofonu tamamen devre dışı bırakabilmenin sadece iki düğme ile gerçekleştirilebilmesi, oldukça işlevsel olabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim