Anlık Bildirim

Apple'ın Uygulama Takibi Şeffaflığı'na bir itiraz da Almanya'dan geldi

Facebook ve basım şirketi Axel Springer gibi şirketleri temsil eden dokuz sektör derneği, Apple'ın yeni politika değişikliği konusunda Almanya'nın rekabet düzenleyicisine şikayette bulundu.

Apple'ın Uygulama Takibi Şeffaflığı'na bir itiraz da Almanya'dan geldi Tam Boyutta Gör

Apple'ın, iOS 14.5 ile uygulamaya başladığı uygulamaların kendileri hakkında hangi verileri topladığını kullanıcılara daha şeffaf ve açıklayıcı şekilde sunacağı yeni özelliği olan Uygulama Takibi Şeffaflığı'na itirazlar devam ediyor. Son olarak en büyük medya, teknoloji ve reklam şirketlerinden bazıları bu özelliğe karşı çıktıklarını belirterek Almanya'nın rekabet düzenleyici kurumuna şikayette bulundular.

Reklam gelirlerinde büyük bir düşüş öngörülüyor

Geçtiğimiz ay Fransa'da, Apple'ın yeni özelliği sayesinde şirketin kendi reklam ağına haksız bir avantaj sağladığı gerekçesiyle itirazlar yükselmişti. Şikayette, Apple'ın gizliliğe gerçekten önem veriyorsa, kendi reklam politikaları konusunda da açık ve şeffaf olması gerektiği belirtilmişti.

Almanya'dan gelen şikayette, değişikliklerin mobil reklamcılık sektörünü olumsuz etkileyeceğini ve gereksinimin üçüncü tarafların reklamları yerleştirmek için ihtiyaç duydukları verileri toplamasını zorlaştıracağına inandıkları belirtildi. Şikayette ayrıca uygulama geliştiricilerinin reklam gelirlerinde % 60'lık bir düşüş öngördüklerine değinildi.

Grubu temsil eden Hausfeld Hukuk Bürosu'ndan Thomas Hoppner: "Reklamların alaka düzeyi düşerse, tüketiciler kendileriyle alakalı teklifleri bulmak için daha fazla zaman harcamak zorunda kalacak." dedi.

Apple ise bu politika değişikliği ile alakalı gelen şikayetler için kuralların, Apple dahil tüm geliştiriciler için aynı şekilde geçerli olduğunu söyledi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8941 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ios 14.5, Apple Uygulama Takibi Şeffaflığı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim