Anlık Bildirim

Apple, iPhone ve Apple Watch'ları araba anahtarına dönüştüren CarKey özelliği için iOS 14'ü beklemeyebilir

iPhone ve Apple Watch'ları araba anahtarına dönüştüren CarKey özelliği, iOS 13.6'nın beta sürümünde ortaya çıktı. Bu da CarKey özelliğinin iOS 14'den önce kullanıma sunulma ihtimalini gündeme getirdi.

Apple, iPhone ve Apple Watch'ları araba anahtarına dönüştüren CarKey özelliği için iOS 14'ü beklemeyebilir Tam Boyutta Gör

Apple'ın bir süredir üzerinde çalıştığı CarKey özelliği, iOS 13.6'nın beta sürümünde ortaya çıktı. Cüzdan uygulamasına ait gizlilik sayfasının birkaç paragrafında adından söz ettiren Apple CarKey, yakın zamanda kullanıma sunulabilir.

İlk kez iOS 13.4 geliştirici sürümünde fark edilen CarKey özelliği, şimdiye kadar kullanıma sunulmayınca iOS 14'de devreye alınacak diye düşünüldü. Ancak iOS 13.6'da tekrar ortaya çıkınca, Apple'ın iOS 14'ü beklemeden iOS 13.6 güncellemesiyle bu özelliği kullanıma sunacağı ihtimalleri ağırlık kazandı. 

CarKey ile iPhone ve Apple Watch'lar araba anahtarı olacak

NFC desteğine sahip araçlarda iPhone ve Apple Watch’u araba anahtarı olarak kullanma imkanı sağlayan CarKey özelliği, cüzdan uygulaması aracılığıyla çalışacak. 

CarKey API'sında bulunan bilgilere göre; bu özelliği kullanabilmek için öncelikle otomobil üreticisinin uygulamasını yüklemek gerekiyor. Ardından iPhone'u otomobilin NFC okuyucusuna yerleştirmeli ve cüzdan uygulamasını açıp araç üreticisinin vermiş olduğu kodu girerek, CarKey aktivasyonunu doğrulamak gerekiyor. Sonrasında ise opsiyonel olarak Apple Watch'u da cüzdan uygulamasından dijital anahtar olarak atayabilmek mümkün. 

Apple, iPhone ve Apple Watch'ları araba anahtarına dönüştüren CarKey özelliği için iOS 14'ü beklemeyebilir Tam Boyutta Gör

Ek olarak cüzdan uygulamasından hızlı mod aktif edildiği takdirde Face ID kimlik doğrulamasına ihtiyaç duymayan CarKey yetkisini, yine cüzdan uygulaması üzerinden paylaşabilmek de mümkün. Öyle ki yetki verildiği takdirde başka kullanıcıların da araç yönetiminde söz sahibi olması sağlanabiliyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7336 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ios 14, apple carkey ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim