Anlık Bildirim

Aşılanan vatandaşlara pozitif ayrımcılık uygulanabilir

Uzmanlar önümüzdeki günlerde aşılanmaya teşvik için aşı olanlara konser, sinema ve tiyatro gibi sosyal aktivitelerde pozitif ayrımcılık yapılmasını tartışıyorlar.

Aşılananlara pozitif ayrımcılık Tam Boyutta Gör

Bilindiği üzere aşıya erişebilen birçok ülkeye, aşıya olan teşviki artırmak için farklı yollar izliyor. Aşılama karşı tabuyu yıkmak için ilerleyen günlerde Türkiye'de de bazı girişimler bekleniyor. 

Önümüzdeki günlerde özellikle genç vatandaşları aşıya teşvik etmek için maçlara, tiyatroya, sinemaya, konsere girişte aşı şartı getirilip getirilemeyeceği tartışılıyor. Eğer böyle bir çalışma olursa aşıya en az ilgili olan 18-35 yaş vatandaşların aşı yaptırması gerekecek. 

Birçok uzmana göre önümüzdeki üç ay çok önemli. Bu anlamda aşılanmanın artması virüsün daha kolay yayıldığı sonbahar mevsimine gelmeden bağışıklık düzeyinin artmasını sağlayacak. Bu yüzden de aşılananlara gündelik aktivitelerde pozitif bir ayrımcılık yapılması söz konusu.

Aşıyı bulabilen ülkelerde mesele bundan sonra vatandaşın da istemesine kalıyor. Örneğin Beyaz Saray da böyle bir işe girişmişti. Hatırlarsak Amerika'da devlet sırf aşıya karşı isteği artırmak için flört uygulamalarıyla işbirliği yaptı. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7974 kez okundu.
71 kişi, toplam 91 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
aşı çalışmaları, Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim